Italské luxusní sépie na livornský způsob

Italské luxusní sépie na livornský způsob
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg sépií
  • 6 velkých oloupaných rajských jablíček
  • 3 stroužky oloupaného česneku
  • 1 větší cibule
  • 1 svazek ploché petržele
  • 1 dl bílého suchého vína
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Postup receptu

  1. Odstraňte hlavy sépií, vyčistěte je, odstraňte tuhé chrupavkovité části a nařežte na větší kousky a omyjte
  2. Bude lépe, když budete dále pracovat v rukavicích, neboť potřísnění sepiovou barvou se složitě odstraňuje
  3. Tělo sépie opatrně v místě sepiové kosti rozřízněte
  4. Vyjměte sépiovou kost a opatrně nožem dořízněte tělo, vyjměte kapsu se sépiovou černí a odstraňte vnitřnosti
  5. Omyjte je a těla nařežte na kousky velikosti fritů
  6. Sépiovou čerň uchovejte pro další použití, třeba na fantastické italské rizoto, anebo ji použijete do daného jídla
  7. Do většího rendlíku dáme 3–4 lžíce olivového oleje, osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek a následně sépii
  8. Orestujte cca 5 minut, přidejte na kostičky nakrájená rajčata, poduste 5 minut, a pak přidejte víno, osolte, opepřete, vložte papričku a duste cca 30 minut pod pokličkou za občasného míchání
  9. Přidejte pak nasekanou petrželku, zamíchejte a duste 5 minut
  10. Podáváme s rýži, vhodné jsou však i těstoviny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X