Marinované kousky lososa s rajčatovou rýží

Marinované kousky lososa s rajčatovou rýží
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 80 dkg filé z lososa
  • šťáva a kůra z 1 limetky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml rajčatové šťávy
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 5 lžic kysané smetany
  • 25 dkg rýže
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • 8 lžic olivového oleje
  • 1 svazeček koriandru

Postup receptu

  1. Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky
  2. Limetkovou šťávu a kůru smícháme s hořčicí, přidáme 4 lžíce oleje, sůl a pepř
  3. Rybu vložíme do zapékací formy a pokapeme marinádou
  4. Cibuli a česnek posekáme a opečeme na zbývajícím oleji
  5. Přisypeme rýži, zesklovatíme, osolíme, opepříme, piřlijeme rajčatovou šťávu, zeleninový vývar a dusíme asi 20 minut
  6. Koriandr posekáme najemno a smícháme se smetanou, kmínem solí a pepřem
  7. V předem vyhřáté troubě na 180°C rybu pečeme asi 15 minut, rozdělíme na talíře s rýží a ozdobíme smetanou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X