Losos zapečený se špenátem

Losos zapečený se špenátem
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg mraženého listového špenátu
  • 2 sáčky předvařené rýže
  • 35 dkg filé z lososa
  • 2 dkg másla
  • sůl
  • pepř
  • 1 citron
  • 25 dkg parmazánu (vcelku)

Postup receptu

  1. Špenát rozmrazíme, opatrně vymačkáme tekutinu a posekáme nahrubo
  2. Rýži uvaříme podle návodu
  3. Citron vymačkáme a pokapeme jím pokrájené plátky lososa
  4. Máslo rozehřejeme na pánvi, přisypeme špenát, osolíme, opepříme, přidáme lososa a krátce osmahneme
  5. Rýži necháme okapat a přimícháme ji ke špenátu s rybou
  6. Na mírném ohni dusíme asi 3 minuty, osolíme a opepříme
  7. Zapékací formu vymažeme máslem, vyložíme připravenou směsí a posypeme nahrubo posekaným parmazánem
  8. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C dozlatova

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X