Recepty: Luštěniny

Luštěniny Luštěniny jsou významnou součástí našeho jídelníčku obsahují hodně škrobu a v suchých plodech velmi mnoho bílkovin, nerostné látky jako jsou- vápník, fosfor a železo. Ale už málo kdo ví, že bílkoviny luštěnin jsou bohužel biologicky málo hodnotné, proto je doplňujeme masem, mlékem nebo vejci. Luštěniny jsou také hůře stravitelné pro svou buničinu, kterou obsahují. Proto je lidem, kteří mají problémy s trávením a malým dětem podáváme mlété nebo prolisované. Mají další zvláštnost, abychom je nemuseli dlouho vařit, tak je dopředu namáčíme do studené vody. Když se vaří nedáváme mnoho vody a solíme až před koncem. Délka vaření po tomto procesu se ještě zaměřuje na stáří luštěnin a na tom se odráží i jejich chuť.







Položek: 50, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123Další strana Poslední strana



Články z kategorie Luštěniny:
  • Fazole bílé i barevné
    Fazole bílé i barevné Fazole patří mezi luštěniny a jako každá luštěnina jsou i fazole v naší stravě cenným zdrojem rostlinných bílkovin. Kromě toho obsahují potřebná množství nerost..
  • Pestrá jídla z čočky
    Pestrá jídla z čočky Chceme-li uvařit něco z čočky, nemusí to být jenom čočka na kyselo nebo čočková polévka s párkem, což jsou neobvyklejší známá jídla. Můžeme vařit tak, aby byl p..
  • Cizrna v naší kuchyni
    Cizrna v naší kuchyni Cizrna, konkrétně cizrna beraní, patří mezi luštěniny a poslední dobou si získává čím dál větší oblibu mezi naším dosavadním sortimentem luštěnin. Podobá se hra..


Nové příspěvky