Tisk

Maizena

Jedná se o kukuřičnou škrobovou moučku. Maizena je její velmi starý obchodní název běžně užívaný v jednotlivých kuchařských předpisech. Tato kukuřičná moučka je silně škrobnatá a jako taková se i používá. Dají se s ní rychle zahustit polévky nebo omáčky. Lze z ní vařit pudinky a nastavovat krémy do moučníků. Podobně jako bramborovou škrobovou moučku ji můžeme při přípravě moučníků míchat s moukou, protože ovlivňuje křehkost těsta. 


Další pojmy slovníku:

  • Pekanové ořechy

    Pekanové ořechy jsou plody stromu z názvem ořechovec pekanový. Ačkoliv jsou příbuzné s vlašským ořechem, pocházejí ze Severní Ameriky, kde jsou...

  • Short drink

    Je to alkoholický míchaný nápoj, který by se měl konzumovat krátkou dobu, proto se podává v malém množství, obvykle v rozmezí 5-15 cl. Patří sem...

  • Saturejka

    Saturejka je jednoletá bylina používaná jako domácí koření..Příjemně voní a má palčivou kořenitou chuť. Právě pro svoji chuť a vůni se sušené i...

  • Ementál

    Světově proslulý švýcarský sýr se vyrábí z kravského mléka. Emmental v překladu znamená údolí Emme, řeky, která protéká středem Švýcarska a odtud...

  • Muškátový oříšek

    Muškátový oříšek je kulovité sušené jádro pecky muškátovníku pocházejícího z Indonésie. Pecka je pak z masitého plodu podobného meruňce. Prodává se...

Recepty s "Maizena":

  • Tvarohovo-ananasový moučník

    Žloutky vymícháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a tuhý sníh z bílků. Upečeme na vymazaném a hrubou moukou...

  • Bramborák plněný kuřecí směsí

    Maso nakrájejte na malé kousky.Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a papriku,pak přidejte kuřecí kostky a restujte,dokud maso nezměkne,směs osolte...

  • Jahody ve vanilkovém krému

    Do 3 dl mléka dáme cukr, vanilkový cukr a vše přivedeme do varu. Ve zbývajícím mléce rozmícháme žloutky a maizeninu, za stálého míchání nalijeme do...

  • Zázvorové karbanátky z woku

    Kuřecí maso rozmixujeme nebo velmi drobně nasekáme, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibuli, rozšlehané vejce, strouhaný nebo mletý zázvor, lžíci...

  • Plněné ořechy

    Ze surovin vypracujeme na vále těsto a necháme je odpočinout v chladu. Malé kousky těsta vtlačujeme do speciálních formiček na ořechy vymazaných...



Nové příspěvky