Tisk

Mandarinky

Mandarinky patří mezi citrusy. Jsou to plody citrusového stromku, který je odrůdou oranžovníku. Mandarinek je mnoho druhů a kvalitní mandarinky by měly mít lehce odstranitelnou slupku, sladkou chuť a vůni silnější než pomeranče. Mandarinky se dobře dělí na jednotlivé dílky, na kterých nezůstává bílá slupka. Používají se především čerstvé k jídlu, do moučníků, ale dobře se i konzervují.


Další pojmy slovníku:

  • Polévkové koření

    Polévkové koření je tekutý přípravek k ochucení polévek nebo omáček, případně i jiných jídel. Vždy se jedná o extrakt z masových výtažků, koření a...

  • Kuskus

    Jedná se o velmi drobné kulaté granule, které jsou vytvarovány ze speciální mouky semolina a potom jsou obaleny v hladké pšeničné mouce. Tradiční...

  • Paprika

    Planě rostoucí druhy papriky s opadavými a malými plody dosud rostoucí v některých oblastech Jižní Ameriky jsou předchůdci dnes pěstovaných paprik....

  • Cukr Demerara

    Je to nerafinovaný, granulovaný hnědý cukr vyrobený z extraktu cukrové třtiny, Pochází z kolonie kolonie Demerara v Guayaně, po níž je pojmenován,...

  • Cukr krupicový

    Krupicový cukr, prodávaný pod obchodním názvem cukr krupice, je cukr jemněji mletý než cukr krystalový. Pro svoji strukturu je někdy označován jako...



Nové příspěvky