Vychutnejte si luxusní kombinaci receptů s masem a sýrem 5x jinak. Máme pro vás ty nejlepší recepty!

Sýry můžeme používat ve studené i v teplé kuchyni.

Jsou výborné pro zapékání a hodí se také do masových jídel.

Tentokrát jsme si pro vás připravili 5 luxusních receptů na maso se sýrem, na kterých si pochutná celá vaše rodina!

Jsou rychlé, jednoduché a zvládne je úplně každý.

Pečená kuřecí prsa se šunkou a sýrem

Příprava tohoto jednoduchého kuřete se schwarzwaldskou šunkou a švýcarským sýrem zabere pouhých 30 minut! Skvělý a snadný recept a přitom tolik chuti!

INGREDIENCE

  • 4 kuřecí prsa
  • ¼ šálku hořčice
  • 4 plátky schwarzwaldské šunky
  • 4 plátky švýcarského sýra
  • ¼ šálku slaniny, rozdrobené, vařené
  • 2 lžíce petrželky, čerstvé, nasekané

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  • Do pekáče přidejte na tenké plátky nakrájená kuřecí prsa.
  • Každé kuřecí prso potřete 1 lžící hořčice.
  • Navrch každého prsa dejte plátek šunky, který přeložte kolem prsa.
  • Na šunku dejte nakrájený sýr.
  • Kolem kuřecích prsou přeložte plátky sýra.
  • Pečte v předehřáté troubě 20-30 minut nebo dokud kuřecí prsa nebudou hotová.
  • Ozdobte rozdrobenou slaninkou a nasekanou čerstvou petrželkou.
Kuřecí maso se šunkou, slaninkou a petrželkou na pánvi.
www.juliasalbum.com

Vyzkoušet také můžete našich 5 nejlepších receptů na šťavnatá kuřecí prsíčka supreme! Užijete si každé sousto.

Zapečené vepřové kotlety

Křupavé vepřové kotlety navrstvené na krémové brambory, které se pečou, dokud nejsou dokonale měkké. Udělejte si tuto jednoduchou večeři během rušeného pracovního týdne. Pochutná si celá vaše rodina!

INGREDIENCE

Na vepřové kotlety:

  • 6 vepřových kotlet bez kosti
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Na gratin:

  • 300 ml kupované krémové houbové polévky
  • 1 šálek mléka
  • 1 šálek strouhaného čedaru
  • ½ šálku zakysané smetany
  • 80 g smažené cibulky
  • 200 g brambor nakrájených na tenké plátky

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 200 ° C.
  • Zahřejte rostlinný olej ve velké pánvi na středně vysoké teplotě.
  • Vepřové kotlety osolte a poté opékejte 2–3 minuty z každé strany na pánvi nebo dozlatova.
  • Ve velké misce smíchejte krémovou houbovou polévku, mléko, čedar, zakysanou smetanu a poloviny smažené cibule.
  • Nakrájené brambory umístěte do stejnoměrné vrstvy na dno zapékací misky o rozměrech 23 × 33 cm a poté na ně dejte rovnoměrnou vrstvu vepřových kotlet.
  • Nalijte směs na vepřové kotlety a zakryjte alobalem.
  • Pečte 30 minut, poté odstraňte alobal, poklaďte zbylou smaženou cibulkou a pečte odkryté 10–15 minut.
  • Užijte si to!
Vepřové maso se sýrovou směsí, smaženou cibulkou a bylinkami v zapékací míse, nabírané velkou naběračkou.
www.40aprons.com

Máme pro vás i další luxusní recepty na zapékané kotletky na 6 různých způsobů. Vyzkoušejte je všechny!


Masové kuličky plněné mozzarellou

Tyto kuličky z mletého hovězího masa jsou skvělým zpestřením třeba špaget. Můžete je podávat i samotné jako úžasný předkrm na večírku. Hosté budou nadšeni!

INGREDIENCE

  • 700 g mletého hovězího masa, 85-90 % libového
  • 1/3 šálku strouhanky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce vody
  • 170 g mozzarelly nakrájené na cca centimetrové kostky
  • 3 šálky marinara omáčky (domácí nebo zakoupené v obchodě), ohřáté
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • olej ve spreji

Na domácí marinara omáčku:

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 střední žluté cibule, nakrájené
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 800 g konzervovaných drcených rajčat
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky černého pepře   
  • 1 lžíce čerstvé bazalky nebo petrželky, jemně nasekané

POSTUP

  • Předehřejte si troubu na funkci gril.
  • Pečící plech vyložte alobalem, který nastříkejte olejem ve spreji.
  • Vložte hovězí maso, strouhanku, sůl, pepř, sušený česnek, oregano, vejce a vodu do mísy; míchejte, dokud se vše důkladně nespojí.
  • Možná budete muset přidat více vody, abyste získali hladkou směs.
  • Odeberte přibližně 2 polévkové lžíce masové směsi a vyválejte z ní kouli.
  • Do masové koule vtlačte kostku sýra a ujistěte se, že maso sýr zcela obklopuje.
  • Umístěte masovou kuličku na plech a opakujte se zbývajícím masem a sýrem.
  • Vršky masových kuliček postříkejte olejem ve spreji.
  • Grilujte 10 minut nebo dokud nejsou masové kuličky hotové – nepřevařujte, sýrová náplň by mohla začít vytékat.
  • Masové kuličky položte na talíř, přelijte marinara omáčkou, posypte petrželkou a ihned podávejte.
  • Domácí marinara omáčku si připravíte tak, že umístíte hrnec na střední plamen a přidáte 2 lžíce olivového oleje.
  • Jakmile je olej horký, přidejte nakrájenou cibuli a za častého míchání restujte, dokud nezměkne a nezezlátne (asi 5 minut).
  • Přidejte nasekaný česnek a míchejte 1 minutu, nebo dokud nezavoní.
  • Vmíchejte drcená rajčata, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře.
  • Přiveďte k mírnému varu, snižte teplotu a částečně přikryté vařte 15 minut.
  • Nakonec vmíchejte 1 lžíci nasekané čerstvé bazalky a poté vypněte sporák.
  • Máte hotovo!
Kuličky z mletého masa plněné sýrem, zalité rajčatovou omáčkou a servírované v pánvi.
www.therecipecritic.com

Vepřový řízek plněný sýrem a prosciuttem

Luxusní obalovaný řízek plněný sýrem a šunkou si snadno připravíte doma pomocí tohoto jednoduchého receptu. Sýr ementál a prosciutto řízku dodávají autentickou chuť, a protože je tato verze rychlá na přípravu, je to idální pokrm, který si můžete připravit kdykoli během pracovního týdne.

INGREDIENCE

  • 4 malé vepřové řízky z vepřové kýty, celkem asi 300 g
  • 4 plátky prosciutta
  • 50 g ementálu, nakrájeného na plátky
  • 4 lžíce hladké mouky, okořeněné
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 75 g suché bílé strouhanky
  • olej

POSTUP

  • Plátky vepřové kýty vložte mezi listy pečicího papíru a válečkem nebo těžkou pánví rozmačkejte, dokud nebudou velmi tenké (asi ½ cm).
  • Na jeden plátek masa položte 1 plátek prosciutta a na něj dejte 2 plátky sýra.
  • Navrch dejte druhý plátek prosciutta a pak druhý plátek masa.
  • Zatlačte okraje k sobě, aby se vše uvnitř uzavřelo.
  • Opakujte i s druhým řízkem.
  • Mouku, vejce a strouhanku dejte na samostatné talíře.
  • Řízky poprašte moukou, namočte ve vejci a poté obalte ve strouhance.
  • Opakujte s vejcem a strouhankou, abyste měli pořádnou vrstvu strouhanky.
  • Na velké pánvi rozehřejte asi 1 cm oleje a poté řízek smažte 3 minuty z každé strany, dokud nezezlátne a nebude křupavý.
  • Dobrou chuť!
Plněný řízek servírovaný na talíři se salátem.
www.olivemagazine.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze teflonových pánví. Proč jsou tolik oblíbené a jaké mají vlastnosti? To vše se dozvíte v našem článku!

Pečená krůtí prsa s čínským zelím, rajčaty a sýrem

Tento pokrm je pro milovníky jednoduché kuchyně. Místo brambor a majonézy se používá jemné čínské zelí, rajčata a zakysaná smetana. Výsledkem je vydatné a šťavnaté, ale zároveň lehké jídlo, které lze podávat k večeři i obědu.

INGREDIENCE

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • ½ hlavy čínského zelí
  • sůl, podle chuti
  • černý pepř, podle chuti
  • 6 lžic zakysané smetany
  • 400 g krůtích prsou
  • 1 lžička papriky
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 rajče
  • 150 g sýra

POSTUP

  • Troubu předehřejte na 190°C.
  • Zapékací misku vymažte rostlinným olejem.
  • Čínské zelí nakrájejte na 1-2 cm silné plátky.
  • Zelí dejte do zapékací mísy, posypte solí a pepřem.
  • Potřete polovinou zakysané smetany a vmíchejte hořčici.
  • Rajčata nakrájejte na tenké plátky.
  • Sýr nastrouhejte nahrubo.
  • Na zelí položte krůtí maso, potřete zbylou zakysanou smetanou smíchanou s hořčicí a paprikou a poklaďte rajčaty.
  • Vložte mísu do trouby a pečte 25–30 minut.
  • Poté posypte sýrem a pečte dalších 10 minut.
  • Vyjměte gratinovaná krůtí prsa z trouby a ihned podávejte.
Zapékané maso s krémovou omáčkou a sýrem v zapékací míse. Vedle jsou položená čerstvá rajčata a kus sýru.
www.yummytemple.com

Je libo i další recepty na prsa z krůty? Máme pro vás 6 vynikajících variant!

Vynikající přílohou k masu se sýrem jsou bramborové hranolky. Můžeme ovšem servírovat také pečené nebo vařené brambory.

A nezapomeneme strávníkům nabídnout i zeleninový salát. Výborný je z čerstvé zeleniny nebo sterilovaný salát z červené řepy.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X