Recepty: Hovězí maso

Maso > Hovězí maso

Hovězí maso Toto maso má charakteristické zbarvení do červena, záleží na stáří masa - starší maso je tmavší, u mladého dobytka je světlejší. Odstín se také může lišit podle toho z jaké části maso je - přední, zadní, kliška, atd. Typická chuť a pach hovězího masa záleží na přítomnosti těkavých mastných kyselin. Je zvláště výrazná u starších zvířat. Toto maso se déle tepelně zpracovává a má výraznější chuť jak vepřové. Je to jediné maso, které rádi konzumujeme za syrového stavu tj. Tatarák. Jeho kvalita je dána jemností svalových vláken, obsahem tuku a podílem svalové tkáně a smozřejmě dalšími faktory.







Položek: 74, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 1234Další strana Poslední strana



Články z kategorie Hovězí maso:
  • Guláš
    Guláš je univerzální jídlo. Může se podávat k přesnídávce, jako hlavní chod k obědu, k odpo-lední vydatné svačině i k syté večeři. Použité suroviny mohou být ty..
  • Masové minutky s čerstvým ovocem
    Masové minutky s čerstvým ovocem Čerstvé ovoce, kterého je v letním období přece jenom o něco více než v jiných měsících, nemusí sloužit jenom jako dezert nebo nádivka do sladkých moučníků. Doc..
  • Roštěnky dušené a zapékané
    Roštěnky dušené a zapékané Hovězí maso již částečně nahradily jiné druhy masa, především kuřecí a rybí, ale přesto bychom je neměli zcela opomíjet a alespoň občas je zařadit do jídelníčku..


Nové příspěvky
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...
  • Hmmmm...
    Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou...
  • Medový dip
    2cibule osmžit do zlatova na oleji,přidej lžíci másla.Do vychladlé směsi přidáme 1lžíci plnotučné...
  • Re: Pečené kuře a la kachna
    ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká "kachní", ale jen "kačení" :-) neboli to,...