Recepty: Krůtí maso

Maso > Krůtí maso

Krůtí maso Krůtí maso je dalším oblíbeným druhem ze skupiny drůbeže nejen pro svou výbornou chuť, ale také proto, že je zdrojem vitamínů B, obsahuje železo, hořčík a další důležité prvky pro náš organismus. Maso je libové, tudíž je vhodné pro ty z nás, kteří musí dodržovat dietní režim. Krůtu lze připravovat mnoha způsoby, můžeme ji plnit nádivkou, z vykostěného kusu připravovat rolády, z křídel a drobů vývary na polévku, z prsou zbavených kůže smažit řízky či tvořit malé roládky, což je pro většinu kuchařek časově přijatelnější. Z krůtích jater jsou například velice chutné knedlíčky do polévek, přidávají se také do různých nádivek a patrně nejchutnější jsou obalená v hladké mouce a usmažená na másle. Před samotným pečením krůty je vhodné ze stehen vytahat šlachy, jinak je docela jisté, že maso bude tuhé. Doba pečení celého kusu je závislá na jeho velikosti. V supermarketech jsou většinou k dostání krůty o hmotnosti 4 kg, to znamená, že bychom krůtu měli péct minimálně dvě a půl hodiny za stálého podlévání.







Položek: 51, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123Další strana Poslední strana



Články z kategorie Krůtí maso:
  • Maso s orientální chutí
    Maso s orientální chutí Pro zpestření stávajícího jídelníčku často vyhledáváme recepty, které by jej trochu ozvláštnily. Jednou z možností jsou recepty, které napodobují orientální jíd..
  • Krůta na vánočním stole
    Krůta na vánočním stole Štědrovečerní večeří je u nás bezesporu kapr a bramborový salát. Další dva vánoční svátky už bývají pestřejší. Někdy je to kachna, někdy husa, někdy pečeně nebo..
  • Krůtí roláda a závitky
    Krůtí roláda a závitky Z jemného a chutného krůtího masa, které můžeme pořídit v obchodech již porcované na plátky nebo dokonce připravené na roládu, se dá připravit řada zajímavých j..


Nové příspěvky