Recepty: Mleté maso

Maso > Mleté maso

Mleté maso Mleté maso se řadí mezi univerzální, je levné a dají se s ním vařit neuvěřitelné pochoutky. Na trhu máme na výběr ze tří možností. Mleté hovězí, mleté vepřové anebo mleté mix. Každé z nich má svá určitá specifika a není proto vhodné je zaměňovat a přidávat je do stejných pokrmů. Mleté hovězí má oproti vepřovému velice málo tuku, je daleko libovější a proto se hodí spíše na přípravu různých masových kuliček do rajských omáček nebo k těstovinám. Mleté maso mix je o něco tučnější a proto se hodí k plnění rolád, na přípravu karbanátků, plněných paprik a velice vhodné je také ke grilování. Mleté maso vepřové je dosti podobné masu mix, avšak výsledná chuť je poněkud odlišná díky vysokému podílu tuku. Nejčastěji se využívá k přípravě různých druhů sekané. Aby mleté maso bylo opravdu pikantní, dopouručuje se koření, jako je majoránka, dobromysl, chilli, česnek, cibule a také horčičné semínko, popřípadě lžíce hořčice. Vhodné přílohy jsou těstoviny, rýže a jakákoliv podoba brambor.







Položek: 75, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 1234Další strana Poslední strana



Články z kategorie Mleté maso:
  • Mleté masové řízky
    Mleté masové řízky Na řízky se obvykle používá kompaktní a kvalitnější maso vepřové, drůbeží či rybí. Tím možnost přípravy řízků nekončí, protože se dají připravit i z masa mletéh..
  • Jídlo z jednoho hrnce
    Jídlo z jednoho hrnce Jak název napovídá, jedná se o jídlo, které včetně přílohy uvaříme v jednom hrnci, nejvýše je ještě podáváme s kouskem bílého pečiva nebo krajíčkem chleba. Tím ..
  • Mleté maso s omáčkou
    Mleté maso s omáčkou Sníh za oknem nijak neláká ke studeným a dietním pokrmům. Naopak je tu doba, kdy se spíše zavděčíme něčím teplým a sytivějším. Jednou z možností je úprava mleté..


Nové příspěvky
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...
  • Hmmmm...
    Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou...
  • Medový dip
    2cibule osmžit do zlatova na oleji,přidej lžíci másla.Do vychladlé směsi přidáme 1lžíci plnotučné...
  • Re: Pečené kuře a la kachna
    ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká "kachní", ale jen "kačení" :-) neboli to,...
  • Pečené kuře a la kachna
    Říká se s kachními, nikdy jsem neslyšela s kačeními...........