Recepty: Mleté maso

Maso > Mleté maso

Mleté maso Mleté maso se řadí mezi univerzální, je levné a dají se s ním vařit neuvěřitelné pochoutky. Na trhu máme na výběr ze tří možností. Mleté hovězí, mleté vepřové anebo mleté mix. Každé z nich má svá určitá specifika a není proto vhodné je zaměňovat a přidávat je do stejných pokrmů. Mleté hovězí má oproti vepřovému velice málo tuku, je daleko libovější a proto se hodí spíše na přípravu různých masových kuliček do rajských omáček nebo k těstovinám. Mleté maso mix je o něco tučnější a proto se hodí k plnění rolád, na přípravu karbanátků, plněných paprik a velice vhodné je také ke grilování. Mleté maso vepřové je dosti podobné masu mix, avšak výsledná chuť je poněkud odlišná díky vysokému podílu tuku. Nejčastěji se využívá k přípravě různých druhů sekané. Aby mleté maso bylo opravdu pikantní, dopouručuje se koření, jako je majoránka, dobromysl, chilli, česnek, cibule a také horčičné semínko, popřípadě lžíce hořčice. Vhodné přílohy jsou těstoviny, rýže a jakákoliv podoba brambor.







Položek: 75, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 1234Další strana Poslední strana



Články z kategorie Mleté maso:
  • Jídlo z jednoho hrnce
    Jídlo z jednoho hrnce Jak název napovídá, jedná se o jídlo, které včetně přílohy uvaříme v jednom hrnci, nejvýše je ještě podáváme s kouskem bílého pečiva nebo krajíčkem chleba. Tím ..
  • Musaka nejen řecká
    Musaka nejen řecká Musaka patří mezi tradiční zapékaná jídla, která mají v oblibě především balkánské země. Jedná se o sytý masový pokrm s dostatkem zeleniny, někdy zapékaný i s b..
  • Sekaná masová pečeně
    Sekaná pečeně sice není pro zkušené kuchařky žádná novinka, ale protože existuje jenom velmi málo jídel umožňujících takovou variabilitu jako sekaná pečeně, vžd..


Nové příspěvky