Recepty: Ostatní

Maso > Ostatní

Skopové, telecí, koza nebo králík? Všechny druhy mas se vyznačují jinou chutí, skladbou i obsahem tuku či minerálních látek. Skopové nebo jehněčí je celkem libové, skopové je tužší než jehněčí a obsahuje vitaminy B, draslík, sodík a železo. Telecí maso je jemné, neobsahuje téměž žádný tuk a často se používá v jídelníčku různých diet. Kozí maso je dobře stravitelné, je podobné masu skopovému a obsahuje málo tuku. Králík je rovněž téměř bez tuku a jako takový je vhodný pro použití v dietních jídelníčcích. U všech druhů platí stejná zásada: čím je maso strarší, tím je tužší. U mladých kusů je maso naopak měkké, vláknité a příprava je mnohem rychlejší.







Položek: 150, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Ostatní:
  • Smažená slepice
    Smažená slepice Smažit obalené slepičí porce můžeme jen z velmi mladé slepice, jinak se maso nestačí prosmažit a zůstává tuhé. Ale i maso ze slepice se dá využít ke smažení a t..
  • Na talíři slepice
    Na talíři slepice Slepice se na talíři objevuje z drůbeže asi nejméně často. Je to způsobeno zřejmě alespoň částečně tím, že slepice nejsou produkovány na maso, jako je tomu u ku..
  • Masový nákyp
    Masový nákyp Maso upravujeme různými způsoby. Mezi minutkovými úpravami, pečením, smažením nebo dušením zůstávají poněkud stranou masové nákypy. Masový nákyp přitom patří me..


Nové příspěvky
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...
  • Hmmmm...
    Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou...