Recepty: Ostatní

Maso > Ostatní

Skopové, telecí, koza nebo králík? Všechny druhy mas se vyznačují jinou chutí, skladbou i obsahem tuku či minerálních látek. Skopové nebo jehněčí je celkem libové, skopové je tužší než jehněčí a obsahuje vitaminy B, draslík, sodík a železo. Telecí maso je jemné, neobsahuje téměž žádný tuk a často se používá v jídelníčku různých diet. Kozí maso je dobře stravitelné, je podobné masu skopovému a obsahuje málo tuku. Králík je rovněž téměř bez tuku a jako takový je vhodný pro použití v dietních jídelníčcích. U všech druhů platí stejná zásada: čím je maso strarší, tím je tužší. U mladých kusů je maso naopak měkké, vláknité a příprava je mnohem rychlejší.







Položek: 150, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Ostatní:
  • Játra
    Játra zastupují v našich kuchyních méně oblíbenou skupinu masitých potravin, jsou však rychlá na přípravu a zároveň podstatně cenově dostupnější, než-li ostatní..
  • Jehněčí maso na velikonočním stole
    Jehněčí maso na velikonočním stole Jednou z možností, jak mít na velikonočním stole mladé maso, je jehněčí. Sice výjimečně, ale přece jen je možné je obstarat. Nahradí dnes již zcela nedostatkové..
  • Ledvinky
    Ledvinky Z našich stolů pomalu mizí jídla připravovaná z vnitřností, mezi které patří i ledvinky. Možná je to z hlediska výživy trochu škoda, protože vnitřnosti a jídla ..


Nové příspěvky