Recepty: Ostatní

Maso > Ostatní

Skopové, telecí, koza nebo králík? Všechny druhy mas se vyznačují jinou chutí, skladbou i obsahem tuku či minerálních látek. Skopové nebo jehněčí je celkem libové, skopové je tužší než jehněčí a obsahuje vitaminy B, draslík, sodík a železo. Telecí maso je jemné, neobsahuje téměž žádný tuk a často se používá v jídelníčku různých diet. Kozí maso je dobře stravitelné, je podobné masu skopovému a obsahuje málo tuku. Králík je rovněž téměř bez tuku a jako takový je vhodný pro použití v dietních jídelníčcích. U všech druhů platí stejná zásada: čím je maso strarší, tím je tužší. U mladých kusů je maso naopak měkké, vláknité a příprava je mnohem rychlejší.







Položek: 150, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Ostatní:
  • Nepravé zvěřinové hody
    Nepravé zvěřinové hody Zvěřinové maso je jistě výjimečné, ale není vždy dostupné a jeho zpracování a především příprava před vlastním vařením včetně případného stahování a kuchání má ..
  • Smažená slepice
    Smažená slepice Smažit obalené slepičí porce můžeme jen z velmi mladé slepice, jinak se maso nestačí prosmažit a zůstává tuhé. Ale i maso ze slepice se dá využít ke smažení a t..
  • Játra
    Játra zastupují v našich kuchyních méně oblíbenou skupinu masitých potravin, jsou však rychlá na přípravu a zároveň podstatně cenově dostupnější, než-li ostatní..


Nové příspěvky