Recepty: Uzeniny

Maso > Uzeniny

Uzeniny Druhů uzenin je nesčetné množství a některé z nich si zaslouží naši pozornost. Nejoblíbenější ze všech uzenin jsou různé párečky, klobásy, některé druhy trvanlivého salámu a také šunka. Ta může být kuřecí, krůtí nebo vepřová. Párečky se dají připravovat pečené jako hlavní chod například k bramborám, grilovat, přidávají se také do gulášů, chutné jsou také na špízu a v různých zapečených pokmech. Klobásy mají téměř stejné využití jako párečky, jsou však daleko tučnější, ale díky své pikantnosti jsou chutnější a pokrmům dodávají nezaměnitelnou chuť. Zejména při přípravě fazolové polévky je ideální přidat na kolečka nakrájenou klobásu, polévka získá krásnou barvu a báječně chutná. Trvanlivé salámy nakrájené na kostičky můžeme přidávat také do zapečených pokrmů jako jsou brambory nebo těstoviny. Všechny tři varianty šunky se dají v kuchyni připravovat společně se smaženým sýrem, přidávají se do rolád a jsou často využívány i ve studené kuchyni.







Položek: 45, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123Další strana Poslední strana



Články z kategorie Uzeniny:
  • Smažená uzenina
    Smažená uzenina Smaženou uzeninu není třeba vydávat za dietní jídlo. Ale občas, opravdu jenom občas, se může na stole objevit. Její použití má jednu velkou výhodu a sice tu, že..
  • Pečená a opékaná uzenina
    Pečená a opékaná uzenina Ačkoliv se uzenina nezařazuje do zdravé výživy, přesto se na našem stole určitě občas objeví. Může se podávat studená samostatně nebo jako obloha na pečivu, ale..
  • Vinná klobása
    Vinná klobása Bílá vinná klobása, nabízená v masných obchodech v téměř nekonečné délce, je trochu zvláštním druhem uzeniny. Její chuť je velmi jemná, vyrábí se z vepřového a ..


Nové příspěvky