Recepty: Vepřové maso

Maso > Vepřové maso

Vepřové maso Vepřové maso je poměrně dosti využívané k přípravě mnoha pochoutek. Je cenově přijatelné a díky vyššímu počtu různých částí si můžeme vybírat ten druh, který je pro náš pokrm nejvhodnější. Za nejchutnější a nejlibovější se považuje panenka, ze které můžeme připravovat medailonky, smažené řízky nebo rolády. Z kotlety jsou chutné různé omáčky, smažené přírodní či obalené řízky, nedoporučuje se však péct ji v troubě, protože je to nejjsušší část a po upečení bývá velice tuhá. Naopak krkovice je protkaná silnějšími tukovými vlákny a pro pečení je více než vhodná. Můžeme ji také využít pro přípravu rolád a ke smažení přírodních řízků. Další částí je kýta, která se též řadí k sušším kusům, hodí se na přípravu rolád, závitků a omáček. Na kostičky nakrájené ramínko a plec použijeme k dušení nebo vaření gulášů a ragú. Hlava, koleno, nožičky nebo ocásky jsou vhodné pouze pro vaření na ovar nebo sulc. Bůček používáme většinou na mleté maso, ale také se dá péct v troubě jako přídavný kus k sušším masům.







Položek: 184, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Vepřové maso:
  • Dušená vepřová plec pokaždé jinak
    Dušená vepřová plec pokaždé jinak Z jednotlivých částí vepřového masa je na minutky nejlepší kotleta nebo kýta, na pečení krkovička nebo karé a na výpečky bůček. Z jednotlivých druhů úprav zbývá..
  • Plněná masová roláda
    Plněná masová roláda je jedním z pokrmů, který nám splní to, co od jídla očekáváme. Je nejen chuťově výrazná, ale i vzhledově atraktivní, takže můžeme obrazně j..
  • Velikonoční oběd s nádivkou
    Velikonoční oběd s nádivkou Na velikonoční svátky se ve většině domácností připravuje k obědu samozřejmě něco dobrého, ale zároveň i trochu slavnostního. Chceme-li dodržet tradici, tak vel..


Nové příspěvky