Recepty: Vepřové maso

Maso > Vepřové maso

Vepřové maso Vepřové maso je poměrně dosti využívané k přípravě mnoha pochoutek. Je cenově přijatelné a díky vyššímu počtu různých částí si můžeme vybírat ten druh, který je pro náš pokrm nejvhodnější. Za nejchutnější a nejlibovější se považuje panenka, ze které můžeme připravovat medailonky, smažené řízky nebo rolády. Z kotlety jsou chutné různé omáčky, smažené přírodní či obalené řízky, nedoporučuje se však péct ji v troubě, protože je to nejjsušší část a po upečení bývá velice tuhá. Naopak krkovice je protkaná silnějšími tukovými vlákny a pro pečení je více než vhodná. Můžeme ji také využít pro přípravu rolád a ke smažení přírodních řízků. Další částí je kýta, která se též řadí k sušším kusům, hodí se na přípravu rolád, závitků a omáček. Na kostičky nakrájené ramínko a plec použijeme k dušení nebo vaření gulášů a ragú. Hlava, koleno, nožičky nebo ocásky jsou vhodné pouze pro vaření na ovar nebo sulc. Bůček používáme většinou na mleté maso, ale také se dá péct v troubě jako přídavný kus k sušším masům.







Položek: 184, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Vepřové maso:
  • Maso s orientální chutí
    Maso s orientální chutí Pro zpestření stávajícího jídelníčku často vyhledáváme recepty, které by jej trochu ozvláštnily. Jednou z možností jsou recepty, které napodobují orientální jíd..
  • Maso a uzeniny s příchutí piva
    Maso a uzeniny s příchutí piva Pivo, v české kotlině bezesporu nejrozšířenější nápoj, je možné využít i v kuchyni při vaření. Pivo tak nemusí být jen nápoj po obědě, ale může být přímo jeho s..
  • Masové minutky s čerstvým ovocem
    Masové minutky s čerstvým ovocem Čerstvé ovoce, kterého je v letním období přece jenom o něco více než v jiných měsících, nemusí sloužit jenom jako dezert nebo nádivka do sladkých moučníků. Doc..


Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...