Recepty: Vepřové maso

Maso > Vepřové maso

Vepřové maso Vepřové maso je poměrně dosti využívané k přípravě mnoha pochoutek. Je cenově přijatelné a díky vyššímu počtu různých částí si můžeme vybírat ten druh, který je pro náš pokrm nejvhodnější. Za nejchutnější a nejlibovější se považuje panenka, ze které můžeme připravovat medailonky, smažené řízky nebo rolády. Z kotlety jsou chutné různé omáčky, smažené přírodní či obalené řízky, nedoporučuje se však péct ji v troubě, protože je to nejjsušší část a po upečení bývá velice tuhá. Naopak krkovice je protkaná silnějšími tukovými vlákny a pro pečení je více než vhodná. Můžeme ji také využít pro přípravu rolád a ke smažení přírodních řízků. Další částí je kýta, která se též řadí k sušším kusům, hodí se na přípravu rolád, závitků a omáček. Na kostičky nakrájené ramínko a plec použijeme k dušení nebo vaření gulášů a ragú. Hlava, koleno, nožičky nebo ocásky jsou vhodné pouze pro vaření na ovar nebo sulc. Bůček používáme většinou na mleté maso, ale také se dá péct v troubě jako přídavný kus k sušším masům.







Položek: 184, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Vepřové maso:
  • Maso s orientální chutí
    Maso s orientální chutí Pro zpestření stávajícího jídelníčku často vyhledáváme recepty, které by jej trochu ozvláštnily. Jednou z možností jsou recepty, které napodobují orientální jíd..
  • Zabijačkové pochoutky
    Zabijačkové pochoutky Domácí porážka se dnes provádí už jen ojediněle a organizátoři si s ní většinou umí poradit. My ostatní si pak buď koupíme v obchodech nabízené jitrničky, jelít..
  • Dušená vepřová plec pokaždé jinak
    Dušená vepřová plec pokaždé jinak Z jednotlivých částí vepřového masa je na minutky nejlepší kotleta nebo kýta, na pečení krkovička nebo karé a na výpečky bůček. Z jednotlivých druhů úprav zbývá..


Nové příspěvky
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...
  • Hmmmm...
    Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou...
  • Medový dip
    2cibule osmžit do zlatova na oleji,přidej lžíci másla.Do vychladlé směsi přidáme 1lžíci plnotučné...
  • Re: Pečené kuře a la kachna
    ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká "kachní", ale jen "kačení" :-) neboli to,...