Recepty: Vepřové maso

Maso > Vepřové maso

Vepřové maso Vepřové maso je poměrně dosti využívané k přípravě mnoha pochoutek. Je cenově přijatelné a díky vyššímu počtu různých částí si můžeme vybírat ten druh, který je pro náš pokrm nejvhodnější. Za nejchutnější a nejlibovější se považuje panenka, ze které můžeme připravovat medailonky, smažené řízky nebo rolády. Z kotlety jsou chutné různé omáčky, smažené přírodní či obalené řízky, nedoporučuje se však péct ji v troubě, protože je to nejjsušší část a po upečení bývá velice tuhá. Naopak krkovice je protkaná silnějšími tukovými vlákny a pro pečení je více než vhodná. Můžeme ji také využít pro přípravu rolád a ke smažení přírodních řízků. Další částí je kýta, která se též řadí k sušším kusům, hodí se na přípravu rolád, závitků a omáček. Na kostičky nakrájené ramínko a plec použijeme k dušení nebo vaření gulášů a ragú. Hlava, koleno, nožičky nebo ocásky jsou vhodné pouze pro vaření na ovar nebo sulc. Bůček používáme většinou na mleté maso, ale také se dá péct v troubě jako přídavný kus k sušším masům.







Položek: 184, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Vepřové maso:
  • Pečené uzené maso
    Pečené uzené maso Uzené maso je oblíbené pro svou pikantnější chuť. Dobře vyuzené a tence nakrájené maso se podává studené, doměkka uvařené nebo podušené uzené maso pak podáváme ..
  • Jídlo z jednoho hrnce
    Jídlo z jednoho hrnce Jak název napovídá, jedná se o jídlo, které včetně přílohy uvaříme v jednom hrnci, nejvýše je ještě podáváme s kouskem bílého pečiva nebo krajíčkem chleba. Tím ..
  • Zabijačkové pochoutky
    Zabijačkové pochoutky Domácí porážka se dnes provádí už jen ojediněle a organizátoři si s ní většinou umí poradit. My ostatní si pak buď koupíme v obchodech nabízené jitrničky, jelít..


Nové příspěvky