Recepty: Zvěřina

Maso > Zvěřina

Zvěřina Tento nevšední druh masa je pro většinu z nás spíše delikatesou, kterou připravujeme pouze párkrát do roka. Je náročné nejen pro naše peněženky, ale také na přípravu. K jednomu z nejjemnějšího druhu zvěřiny se řadí maso srnčí a to především maso z mladých kusů, či maso srnky, naopak samčí bývá tuhé a není tak chutné jako například maso z koloušků. Z krků, žeber či předního masa připravujeme vývary do polévek, je také vhodné umleté do sekané pečeně. Přední maso se přesto nejvíce hodí do gulášů a ragú. Na přípravu různých pečení, rolád, či minutek je nejvhodnější maso z kýty a hřbetu. A protože maso není tučné, měli bychom před pečením kýtu protknout slaninou nakrájenou na jemné proužky. Vyhneme se tak zbytečnému přeschnutí masa. Další pomůcku proti vysušení při pečení v troubě je časté podlévání a pravidelné otáčení pečeně. Zvěřinu můžeme také připravovat na smetaně, přírodně a zřejmě nejchutnější variantou přípravy je dušení na červeném víně.







Položek: 19, zobrazeno: 1 - 19



Články z kategorie Zvěřina:
  • Upravujeme srnčí maso
    Upravujeme srnčí maso Maso ze zvěřiny, kam srnčí maso patří, neupravujeme každý den. Není totiž jen tak běžně k dispozici. Ale může se stát, že se objeví na řeznickém pultě nebo jej ..
  • Pečeme bažanta
    Pečeme bažanta Bažant patří mezi zvěřinu a ta rozhodně není na našich stolech běžnou součástí jídelníčku. Ale někdy se objeví možnost si koupit třeba bažanta a pak se vyplatí ..
  • Pravé zvěřinové hody
    Pravé zvěřinové hody I když není zcela jednoduché získat zvěřinové maso, přece jen se občas může stát, že je někde ke koupi, dostaneme ho darem nebo ho třeba vyhrajeme na myslivecké..


Nové příspěvky