Vepřové medové kapsy na pivě

Vepřové medové kapsy na pivě
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 silnější vepřové kotlety
  • 1 sklenice červeného sterilovaného zelí
  • 1 jablko
  • 1 cibule
  • 1 lžíce medu
  • 1/4 dl černého piva
  • kmín
  • mletý pepř
  • sůl

Postup receptu

  1. Do osolených a opepřených kotlet prořízneme otvor
  2. Sterilované zelí necháme okapat, pak do něj vmícháme med, nastrouhané jablko, přiměřeně osolíme, okmínujeme a opepříme, případně můžeme přidat i špetku chilli
  3. Zelím naplníme kapsy kotlet a otvory sepneme párátkem nebo jehlou
  4. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce je opečeme po obou stranách
  5. Pak podlijeme pivem, přikryjeme pokličkou a pečeme v horké troubě
  6. Během pečení průběžně podle přeléváme vypečenou šťávou a podléváme pivem
  7. Asi po 50 minutách odkryjeme a dopečeme dočervena
  8. Příloha: různě upravené brambory

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X