Lahodné špagety podle milánského receptu

Lahodné špagety podle milánského receptu
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 g mletého masa
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžičky majoránky
  • 400 g špaget
  • trochu hladké mouky
  • 10 dkg tvrdého sýru

Postup receptu

  1. Oba stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno
  2. V pánvi rozehřejeme olej a jeden stroužek na něm zlehka opražíme, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme
  3. Opékáme asi 7 minut
  4. Podlijeme vodou, přidáme 3 lžíce rajského protlaku a dusíme dalších 20 minut
  5. Podle potřeby podléváme vodou (můžeme použít masový vývar)
  6. Mezitím si uvaříme špagety podle návodu
  7. Když už je maso měkké, zlehka ho poprášíme hladkou moukou, promícháme a necháme ještě 2 minuty dusit
  8. Nakonec přidáme druhý česnek a majoránku
  9. Špagety můžeme smíchat s masovou směsí nebo je polijeme omáčkou až na talíři
  10. Podáváme s nastrouhaným sýrem
Komentáře
  1. já doporučuji do Milánských špaget přidat trošku tymiánu je to hned jiné chuťové potěšení:)))

  2. No a já místo majoránky dávám chilly nebo palivou papriku kozí rohy, kdo si rásd pochutnává na pikantnějším jídle ocení to určitě a ještě mě po zkušensoti v tom chutnali sterilované kapie.

  3. Tymián je skvělý nápad díky já tam zkusila i majoránku a je to docel apodobné, ale tymián je více aromatický
    .

  4. ještě bazaůečka mě tam chybí a lepší jsou sušená rajčátka a pak ot stojí za to 🙂

  5. Mě se nejvíce osvědčilo koření přímo na špagety od Vitany, dávám půl kg mletého masa na cibulku, asi 2 stroužky česneku, 2 protlaky, trochu pikantního kečupu, masox a zaleji vodou,nechám povařit, je-li to řídké přidám granulovanou jíšku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X