Tisk

Miňonky

Miňonky nejsou jen známé malé oplatky s čokoládou. Jedná se o název pro ozdobené pečivo, který se u nás neujal a byl nahrazen jednodušším, i když možná výstižnějším. Miňonky jsou malé obložené chlebíčky. K jejich přípravě se používají úzké veky, bagety, rohlíky nebo housky. Průměr pečiva by měl činit asi 3-4 cm. Tyto malé chlebíčky se zdobí pomazánkami, uzeninou, vejci a zeleninou. Na jejich povrch může být pomazánka i ozdobně nastříkána. Většinou se připravují ve více druzích a podávají se jako studené občerstvení. Teď už asi nikoho nepřekvapí, že jejich náhradní domácí název je jednohubky.


Další pojmy slovníku:

  • Pekanové ořechy

    Pekanové ořechy jsou plody stromu z názvem ořechovec pekanový. Ačkoliv jsou příbuzné s vlašským ořechem, pocházejí ze Severní Ameriky, kde jsou...

  • Sauté

    Je to způsob vaření, kdy se používá malé množství tuku v mělké pánvi, vysoká teplota a rychle se připraví všechny složky v pánvi najednou. Hlavní...

  • Celer bulvový

    Bulvový celer se údajně pěstoval již ve starém Egyptě, ale v Evropě se začal pěstovat až v 17.století. Tento celer se pěstuje pro mohutný...

  • Bramborová moučka

    Bramborová moučka se vyrábí ze škrobnatých brambor. V podstatě se jedná o koncentrovaný sušený škrob. Nejznámější obchodní název je Solamyl a tak...

  • Vepřová kotleta

    Vepřová kotleta je maso z hřbetní části vepře a je vlastně součástí části, která se nazývá pečeně nebo také karé. Z libovější části se pak...



Nové příspěvky