Tisk

Mortadela

Mortadela je známý italský salám, který je pozoruhodný tím, že se jedná o jeden z největších salámů v průměru. Přísady se mění podle druhu nebo místa výroby, ale obvykle obsahují vepřové maso, česnek a koření. Tento jemný salám z Bologne se vyrábí také s pistáciovými oříšky nebo s koriandrem. Před podáváním se krájí na tenká kolečka. Na řezu je pak vidět mozaika salámu z jemné masové míšeniny a kousků tučnějšího masa.


Další pojmy slovníku:

  • Maizena

    Jedná se o kukuřičnou škrobovou moučku. Maizena je její velmi starý obchodní název běžně užívaný v jednotlivých kuchařských předpisech. Tato...

  • Výluh z bylin

    Výluhem většinou připravujeme některé léčivé nápoje a to z naťových bylin. Mělo by při něm dojít k šetrnému vyluhování látek rozpustných ve vodě a...

  • Bulgur

    Bulgur je obilninový výrobek pocházející z arabských zemí. U nás se prodává jako polotovar, protože se jedná o druh pšeničného šrotu vyráběného z...

  • Bramborové hranolky

    Bramborové hranolky si můžeme připravit doma nebo je koupit jako polotovar. Na hranolky nejsou vhodné nové brambory, protože mají vyšší obsah vody....

  • Hrách

    Hrách je známá bobovitá rostlina pocházející ze Středomoří. V kuchyni se používají semena vyloupaná z lusků, která jsou v době zralosti žlutá nebo...



Nové příspěvky
  • Vynikajíci vdolečky
    Tšsto šlo krásně dělat, vdolečky jsem vykrajovala malou skleničkou, hned smažila. Vše OK, všem...
  • Re: nápoj
    Souhlasim, taky pouzivam Caro :) A pridavam nekdy i do peceni :)
  • Re: A co ta cestina ???
    Okurek i cibula nebo cibul je bežné nářeční stejně jako kobzol, kobzole erteple, zemák - přiznám...
  • Re: kava
    Caro je dobre :) S mlekem vyborna kombinace, doporucuju!
  • bila kava
    Ja teda znam ceskou bilou kavu, ktera je delana z kavoviny (bez kofeinu), ne kavy :) Napr. dobre...