Tisk

Mortadela

Mortadela je známý italský salám, který je pozoruhodný tím, že se jedná o jeden z největších salámů v průměru. Přísady se mění podle druhu nebo místa výroby, ale obvykle obsahují vepřové maso, česnek a koření. Tento jemný salám z Bologne se vyrábí také s pistáciovými oříšky nebo s koriandrem. Před podáváním se krájí na tenká kolečka. Na řezu je pak vidět mozaika salámu z jemné masové míšeniny a kousků tučnějšího masa.


Další pojmy slovníku:

  • Cornflake

    Cornflake jsou kukuřičné vločky neboli lupínky, které se začaly vyrábět již na konci 19. století. Konzumují se většinou k snídani a míchají se s...

  • Čekanka salátová

    Čekanka salátová pochází z Evropy a západní Asie. Z této čekanky se využívají vybělené listové puky, které slouží jako pochoutková zelenina pro...

  • Lasagne

    Lasagne jsou typické italské těstoviny využívané k zapékání. Na rozdíl od známých širokých nudlí jsou ještě širší, tvarově představují spíše malé...

  • Muškátový oříšek

    Muškátový oříšek je kulovité sušené jádro pecky muškátovníku pocházejícího z Indonésie. Pecka je pak z masitého plodu podobného meruňce. Prodává se...

  • Celer řapíkatý

    Řapíkatý celer je trochu novinkou v obchodech, i když byl údajně vyšlechtěn již v 16. století v Itálii. Jedná se o chutnou zeleninu s dietetickými...



Nové příspěvky
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...
  • Hmmmm...
    Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou...
  • Medový dip
    2cibule osmžit do zlatova na oleji,přidej lžíci másla.Do vychladlé směsi přidáme 1lžíci plnotučné...
  • Re: Pečené kuře a la kachna
    ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká "kachní", ale jen "kačení" :-) neboli to,...