Tisk

Mortadela

Mortadela je známý italský salám, který je pozoruhodný tím, že se jedná o jeden z největších salámů v průměru. Přísady se mění podle druhu nebo místa výroby, ale obvykle obsahují vepřové maso, česnek a koření. Tento jemný salám z Bologne se vyrábí také s pistáciovými oříšky nebo s koriandrem. Před podáváním se krájí na tenká kolečka. Na řezu je pak vidět mozaika salámu z jemné masové míšeniny a kousků tučnějšího masa.


Další pojmy slovníku:

  • Fondue

    Je to švýcarské tradiční jídlo, které se vařilo již v 18. století. Název je odvozen z francouzštiny, kde znamená "tavený" a jídlo fondue...

  • Pór

    Jako ostatní cibuloviny byl vyšlechtěn z rostlin planě rostoucích ve Středozemí. Kdy se tak stalo, není zcela přesně známo, protože je znám již od...

  • Ricotta

    Ricotta je italský sýr vyráběný z ovčího mléka jako regionální sýr nebo ze syrovátky kravského mléka. Protože při jeho výrobě již většinou...

  • Pšeničná krupička

     Pšeničná krupička je jen o něco hruběji mletá a má také o něco tmavší barvu než hrubá mouka. Používá se na vaření kaší, zvláště pro malé...

  • Olomoucké tvarůžky

    Olomoucké tvarůžky všichni znají pod názvem olomoucké syrečky. Vyrábějí se z nesýřeného, kyselého tvarohu a kromě soli se nepoužívají žádné...



Nové příspěvky
  • konečně jsem zase štastný
    Objevil jsem tento recept na knedlíky, povedly se napoprvé a chutnaly. Vždycky jsem si vzal do...
  • My raději čokoladu :-)
    krása a vypadá to jednoduše :-) asi to zkusím i když my doma raději mlsáme čokoládové velikonoční...
  • pochoutka
    No ted jdu na to...tak jsem zvědavá jestli se povede a bude chutnat....později napíšu jak to...
  • cupcakes
    I do cupcakes (podobné muffinům) lze přidávat Caro :) Můžu doporučit! Pokud chcete, celý recept...
  • banánový sen
    Hmmm, pěkné recepty s banánem. Určitě nějaké vyzkouším. Přidala bych ráda ještě tento tip:...