Tisk

Mortadela

Mortadela je známý italský salám, který je pozoruhodný tím, že se jedná o jeden z největších salámů v průměru. Přísady se mění podle druhu nebo místa výroby, ale obvykle obsahují vepřové maso, česnek a koření. Tento jemný salám z Bologne se vyrábí také s pistáciovými oříšky nebo s koriandrem. Před podáváním se krájí na tenká kolečka. Na řezu je pak vidět mozaika salámu z jemné masové míšeniny a kousků tučnějšího masa.


Další pojmy slovníku:

  • Hrách

    Hrách je známá bobovitá rostlina pocházející ze Středomoří. V kuchyni se používají semena vyloupaná z lusků, která jsou v době zralosti žlutá nebo...

  • Cikorka

    Je pražený drcený kořen čekanky, a kdysi byla používána jako náhražka kávy. Na rozdíl od kávy však cikorka neobsahuje kofein, a tudíž je vhodná...

  • Macerace

    Macerací se nazývá postup, při kterém se potraviny máčí v tekutině, aby změkly, případně, aby se zbavily nežádoucího pachu. Tak se třeba máčí...

  • Čekanka salátová

    Čekanka salátová pochází z Evropy a západní Asie. Z této čekanky se využívají vybělené listové puky, které slouží jako pochoutková zelenina pro...

  • Ementál

    Světově proslulý švýcarský sýr se vyrábí z kravského mléka. Emmental v překladu znamená údolí Emme, řeky, která protéká středem Švýcarska a odtud...



Nové příspěvky
  • Ricoré
    Doporučuji ledovou kávu s Caro Ricoré, to obsahuje jak kvalitní praženou rozpustnou kávu, tak...
  • Re: rada
    To se nedá přesně říci, když každý dává jiné ingredience. jiný druh oleje, jiný poměr brambor,...
  • Ryngle
    Kolik KJ obsahuje ryngle? Zjistila jsem,že u tohoto ovoce se hodnoty u různých poradců velice...
  • Re: Re: Re: Foto
    Ano to je kremenac to neni klouzek...ten ma citronovo zlutou stopku
  • Re: Re: Re: čočku budu dělat poprvé s mačkaným česnekem.
    Česnek a majoránka se dávají do čočkové polévky, nikoliv do čočky na kyselo ...