Tisk

Mortadela

Mortadela je známý italský salám, který je pozoruhodný tím, že se jedná o jeden z největších salámů v průměru. Přísady se mění podle druhu nebo místa výroby, ale obvykle obsahují vepřové maso, česnek a koření. Tento jemný salám z Bologne se vyrábí také s pistáciovými oříšky nebo s koriandrem. Před podáváním se krájí na tenká kolečka. Na řezu je pak vidět mozaika salámu z jemné masové míšeniny a kousků tučnějšího masa.


Další pojmy slovníku:

  • Čorba

    Polévka čorba se většinou označuje jako srbská, ale podobná polévka pod stejným názvem se vaří i třeba v Bulharsku. Jedná se o masovou polévku z...

  • Ryzec pravý

    Ryzec pravý je jedlá houba rostoucí na konci léta a na podzim. Roste výhradně pod smrky, ve větším množství se vyskytuje pod mladými smrkovými...

  • Extra virgin olivový olej (Panenský olivový olej)

    Olivový olej prodávaný pod značkou Extra virgin (extra panenský) patří k nejkvalitnějším stolním olejům. Je vyráběn z prvního lisování oliv a...

  • Stolní olej

    Jako stolní olej se označují všechny oleje, které lze použít jako potravinu, řada dalších olejů slouží pro jiné účely. Existuje řada druhů jedlých...

  • Treska obecná

    Treska je poměrně rozšířená mořská ryba. Existuje v několika druzích, ale nejrozšířenější je treska obecná. Jedná se o rybu, která dosahuje délky...



Nové příspěvky