Tisk

Mortadela

Mortadela je známý italský salám, který je pozoruhodný tím, že se jedná o jeden z největších salámů v průměru. Přísady se mění podle druhu nebo místa výroby, ale obvykle obsahují vepřové maso, česnek a koření. Tento jemný salám z Bologne se vyrábí také s pistáciovými oříšky nebo s koriandrem. Před podáváním se krájí na tenká kolečka. Na řezu je pak vidět mozaika salámu z jemné masové míšeniny a kousků tučnějšího masa.


Další pojmy slovníku:

  • Pšeničná krupice hrubá

     Pšeničná krupice se vymílá na hrubší strukturu než hrubá mouka. Větší částice velmi dobře vstřebávají vodu, takže konečný výrobek je pak...

  • Majoránka

    Majoránka je i u nás běžně pěstovaná rostlina využívaná jako bylinné koření. V kuchyni se různě používají sušené květy a lístky, které mají po...

  • Slepice

    Prodávané slepice nepocházejí z chovů specializovaných na maso, ale většinou se vždy jedná o vyřazené nosnice. Jejich maso je tužší a proto je pro...

  • Hejk

    Hejk je mořská dravá ryba, které se také říká mořská štika, protože se živí drobnějšími rybkami. Její správný název je štikozubec obecný, ale je...

  • Chipsy

    Slovo chipsy je převzato z angličtiny a v Anglii se tak označují bramborové hranolky, lupínky se nazývají crisps. V českém jazyce název chipsy...



Nové příspěvky
  • Re: rajska
    JSI SPRÁVNĚ ZAMINDRÁKOVANÉ HOVADO, JEDNODUŠE KLASICKÝ VÝPLOD DNEŠNÍ DEMOKRACIE.
  • Re: ovesné vločky
    Já sušenky taky peču a dělám je z vloček z Lidla,jsou výborné,drobné.
  • Re: Re: amoletky s nuteklou a šlehačkou
    nám nevadí ani marmeládka, ikdyž Nutela je prostě nejlepší
  • ovesné vločky
    Ahoj, chtěla bych vyzkoušet tyhle sušenky a chci se zeptat jaké ovesné vločky tam používáte?...
  • mám problém
    Chleba si nechávám nakynout v pekárně, pak nechám ještě v ošatce, než se trouba nahřeje a pak...