Tisk

Mortadela

Mortadela je známý italský salám, který je pozoruhodný tím, že se jedná o jeden z největších salámů v průměru. Přísady se mění podle druhu nebo místa výroby, ale obvykle obsahují vepřové maso, česnek a koření. Tento jemný salám z Bologne se vyrábí také s pistáciovými oříšky nebo s koriandrem. Před podáváním se krájí na tenká kolečka. Na řezu je pak vidět mozaika salámu z jemné masové míšeniny a kousků tučnějšího masa.


Další pojmy slovníku:

  • Cuketa

    Cukety, zuccchini neboli zucchetti jsou typem tykve obecné. V některých receptech se také objevují pod zjednodušeným názvem cukýny nebo cukíny....

  • Cikorka

    Je pražený drcený kořen čekanky, a kdysi byla používána jako náhražka kávy. Na rozdíl od kávy však cikorka neobsahuje kofein, a tudíž je vhodná...

  • Kmín

    Kmín pochází z Evropy a Asie. Je dobře známý nejen u nás, ale i v celé Evropě, kde všude dobře roste, místy i planě. V kuchyni se používají semena...

  • Miňonky

    Miňonky nejsou jen známé malé oplatky s čokoládou. Jedná se o název pro ozdobené pečivo, který se u nás neujal a byl nahrazen jednodušším, i když...

  • Yzop lékařský

    Yzop je vytrvalá teplomilná rostlina, která se někdy využívá jako léčivka, ale své použití má i v kuchyni. Používají se čerstvé nebo sušené lístky,...



Nové příspěvky
  • Boží řezy
    V receptu na Boží řezy je uvedeno dvě lžíce solamylu,prosím Vás ,kde se přidává,protože v postupu...
  • Re: Vegetariánská tortila se sádlem?
    Mexická tortilla je především z kukuřičné mouky, ne pšeničné. Celé je to česká úprava.
  • Vegetariánská tortila se sádlem?
    To se mi moc nezdá. Je tedy v původní mexické receptuře sádlo, nebo to je až česká úprava?
  • mnam
    jeto opravdu vinikajici s bramborovou kasi s česnekem mnam
  • řízky
    výborné a diabolské :) ako prílohu som servírovala zemiakové guličky pommes noisettes