Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 pórek
- 1 lžíce másla
- 3 větší mrkve
- 1 zralá hruška
- 1 stroužek rozetřeného česneku
- půl lžičky kari
- půl lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru (nemusí být)
- 1 l kuřecího vývaru (bujónu)
- sůl
- pepř
- petrželka nebo pažitka
- zakysaná smetana.
Postup receptu
- Bílou část pórku očistíme a nakrájíme na kolečka
- V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pórek, osmahneme a 5 minut jej podusíme
- Přidáme česnek a koření a vše ještě podusíme asi 2 minuty
- Pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájenou hrušku, promícháme a zalijeme vývarem
- Uvedeme do varu a mírným varem vaříme půl hodiny
- Uvařenou polévku rozmixujeme, podle chuti osolíme a opepříme
- Nakonec přidáme do polévky petrželku nebo pažitku
- Při podávání přidáváme do každé porce lžíci zakysané smetany