Tisk

Nektarinka

Jedná se o zvláštní druh broskve, která má zcela hladkou slupku. Tím se liší od ostatních druhů broskví a proto se někdy nazývá nepravá broskev. Jako každé ovoce obsahuje především vitamín C a některé další látky, především karoten. Její využití je shodné s ostatními broskvemi. Jí se především syrová, může se použít do ovocných salátů, do sladkých pomazánek, jako součást dezertů nebo jako náplň do moučníků. Často se kombinuje i s masitými jídly, především minutkami. Kromě toho se samozřejmě může kompotovat, použít na marmelády, džemy a rosoly, k výrobě ovocné šťávy či džusu nebo mrazit.


Další pojmy slovníku:

  • Makrela

    Tato ryba se nazývá makrela obecná a jedná se o mořskou rybu žijící v poměrně velkých počtech v různých mořích. Velikostí se jedná o menší rybu o...

  • Vepřová kotleta

    Vepřová kotleta je maso z hřbetní části vepře a je vlastně součástí části, která se nazývá pečeně nebo také karé. Z libovější části se pak...

  • Cizrnová mouka

    Cizrna je luštěnina velmi podobná hrachu, odtud také její lidový název římský hrách a její používání jako luštěniny. Pěstování cizrny je však...

  • Zelí bílé

    Zelí je v podstatě odrůda brukve, která tvoří pevnou hlávku, v případě bílého zelí v barvě světle zelené s bílými košťály. Doporučuje se především...

  • Brzlík

    Brzlík je žláza, kterou mají pouze mladá zvířata, v dospělosti pak u nich zaniká. Z tohoto důvodu se u nás méně, v zahraničí pak častěji, používá...

Recepty s "Nektarinka":

  • Cuketa a nektarinka

    Cuketa a nektarinka Cuketu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky. Nektarinku oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na teflonové pánvi rozpustíme silnější plátek másla a na...

  • Kuřecí závitky s broskvemi

    Kuřecí řízky opláchneme, osušíme, pak je lehce naklepeme, hustě posypeme strouhaným kokosem a znovu naklepeme tak, aby se kokos vmáčkl do masa....



Nové příspěvky