TOP 4 recepty na krůtí plátky

Krůtí maso, zvláště pak to bílé, je velmi jemné, málo tučné a lze z něj připravit celou řadu jídel. Málokdo si koupí celou krůtu, zpravidla by se nám ani nevešla do trouby. Bez problémů však seženete chlazené či mražené plátky z krůtích prsíček nebo přímo celá krůtí prsa.

A právě to je vhodné maso na přípravu nejrůznějších pochoutek, které můžeme:

  • opékat
  • zapékat
  • smažit
  • dusit
  • plnit
  • a další

Krůtí, ale i jiné, maso byste neměli před samotným zpracováním omývat vodou. Voda není natolik horká, aby v mase zničila bakterie, naopak může dojít ke kontaminaci ostatních potravin. Bát se však nemusíte, ke zlikvidování bakterií dojde při samotné tepelné úpravě.

Podívejte se, jaká kouzla lze provádět s krůtími plátky.

1. Krůtí plátky zapečené se smetanou

Díky smetaně se stanou plátky ještě křehčí. Úprava krůtího v troubě je chutným obědem či večeří, pro vás téměř bez práce.

INGREDIENCE pro dvě osoby

  • 2 krůtí plátky
  • sůl
  • pepř
  • smetana na vaření nebo ke šlehání

POSTUP

  1. Troubu předehřejeme na 190 °C.
  2. Krůtí plátky jemně naklepeme.
  3. Osolíme a opepříme z obou stran.
  4. Zalijeme smetanou.
  5. Pečeme přibližně 30 minut.
  6. Podáváme s rýží.

Hotový recept na skvělé zapečené krůtí plátky.

2. Krůtí plátky na houbách

Byli jste na houbách a nevíte co s nadílkou? Není nic jednoduššího než připravit krůtí plátky, které si s chutí hub rozumějí.

INGREDIENCE pro dvě osoby

  • 2 krůtí plátky
  • 1/2 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • 1 kostka bujonu
  • 1/2 hrníčku hub
  • 1 lžíce mouky

POSTUP

  1. Na másle osmahneme cibuli
  2. Krůtí plátky jemně naklepeme.
  3. Osolíme a opepříme z obou stran.
  4. Plátky přidáme k cibuli a zprudka opečeme.
  5. Posypeme paprikou a přidáme houby.
  6. Podlijeme vodou a dusíme.
  7. Maso vyndáme až bude měkké.
  8. Do omáčky přidáme kostku bujonu.
  9. V trošce vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme.
  10. Vaříme přibližně 20 minut.
  11. Maso vložíme zpět.
  12. Podáváme s rýží.

Recept na chutné krůtí plátky na houbách.

3. Krůtí plátky s kokosovým mlékem na kari

Upravte krůtí prsa jako minutku inspirovanou thajskou kuchyní. Štiplavá chuť kari je zjemňována kokosovým mlékem a společně vytváří chuťovou symfonii.

INGREDIENCE pro dvě osoby

  • 2 krůtí plátky
  • 1/2 cibule nakrájená na plátky
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • kari koření
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • hrst pražených arašídů

POSTUP

  1. Na másle orestujeme cibulku.
  2. Přidáme na plátky pokrájenou papriku.
  3. Maso nakrájíme na kostičky a restujeme spolu s cibulí a paprikou.
  4. Osolíme. Opepříme.
  5. Zasypeme kari.
  6. Když je maso měkké, zalijeme směs kokosovým mlékem.
  7. Přidáme arašídy a přibližně 5 minut mícháme.
  8. Podáváme s rýží.

Hotový skvělý recept na krůtí plátky na kari.

Tip: kokosové mléko lze vyrobit i domácí.

4. Klasické krůtí plátky se sýrem

Jednoduchá kombinace ve stylu „za málo peněz hodně muziky“. Obzvláště děti rozteklý sýr milují.

INGREDIENCE pro dvě osoby

  • 2 krůtí plátky
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • 4 plátky sýra
  • řepkový olej

POSTUP

  1. Rozehřejeme pánev s řepkovým olejem.
  2. Krůtí plátky jemně naklepeme.
  3. Osolíme a opepříme z obou stran, posypeme rozmarýnem.
  4. Z každé strany krátce restujeme, dokud není maso hotové.
  5. Plátky poklademe sýrem a necháme roztéct.
  6. Podáváme s bramborami.

Hotový recept na skvělé krůtí plátky se sýrem.

Představili jsme vám čtyři recepty, jak lze chutně a rychle upravit krůtí maso.

Krůtí maso je opravdu pro každého, bývá doporučováno v dietách a obvykle jím nepohrdnou ani děti.

Vhodnými přílohami jsou rýže, vařené či opečené brambory, bramborová kaše, ale i hranolky.

Vyzkoušejte také krůtí guláš.

Sdílejte svým přátelům

Ohodnoťte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *