Obložený pečený kapr

Obložený pečený kapr
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 porce kapra
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 4 plátky šunky nebo salámu
  • 4 plátky tvrdého sýra
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2-3 stroužky česneku
  • hořčice
  • mletá paprika
  • sůl.

Postup receptu

  1. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a částečně rozškvaříme
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a osmahneme
  3. Směs vložíme do pekáčku nebo zapékací misky
  4. Jednotlivé porce kapra potřeme rozetřeným česnekem se solí, hořčicí, obalíme ve směsi hladké mouky a papriky a uložíme na směs do pekáčku
  5. Ve středně teplé troubě pečeme asi 25 minut, pak porce poklademe plátky šunky a tvrdého sýra a dopečeme
  6. Příloha: vařené nebo opečené brambory, bramborová kaše, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X