Tisk článku

Oleje ve spreji

Chtěli bychom připomenout pomocníka do kuchyně a to olej ve spreji určený především k vymazávání plechů a forem na pečení. Oleje ve spreji jsou však vhodné ke všem přípravám jídel jako je i vaření, grilování a smažení.

Oleje ve spreji

Ti z Vás, kteří již produkt znají, mi určitě dají za pravdu.
A Těm z Vás, kteří produkt ještě neznají, vřele doporučuji olej ve spreji vyzkoušet. Usnadní Vám tak nejen spoustu peněz, ale i čas strávený v kuchyni.
Obzvláště nyní, když se blíží období Vánoc, můžete oslovit své příbuzné a dát jim tip na skvělý vánoční dárek.

Pečení
Oleje ve spreji nahrazují tradiční vymazávání plechů a forem. Jednoduše je nastříkejte do formy před jejím naplněním místo tradičního vymazání a vaší pochoutku se podaří skvěle vyklopit. Formy není třeba již vysypávat moukou. Nic se nepřipeče, navíc plech lehce umyjete.

Grilování
Oleje jsou i skvělí pomocníci při grilování. Můžete je použít jak na plát, tak i na jehlice a všechny ostatní součásti vašeho grilu. Až dogrilujete, vše se vám bude čistit mnohem snadněji.

Vaření
Přichytí-li se vám občas mléko nebo puding stačí vystříkat nádobu před jejím použitím. Již nikdy se Vám nepřichytí.

Smažení
Nanesete-li oleje na pánev ještě před smažením, silně zapečená místa vám již nebudou způsobovat vrásky. Je nutné použít kapku klasického oleje.
 

Nejčastější použití olejů v kuchyni:
Smažení palačinek (až 5 kusů na jedno vystříkání pánve)
Tousty (nepřipálí se, jsou křupavé a toustovač se lépe čistí)
Zapékané těstoviny, brambory (orestování cibulky, salámu atd.)
Bábovka, koláče (snadno se vyklopí, nic se nepřipeče, již nevysypáváme moukou)
Chlazené koláče (použití místo alobalu)
Pečené maso (vystříkání plechu před nakladením plátků)
A mnoho dalšího…

Použití oleje ve spreji je na každém z Vás, jelikož ho lze použít všude tam, kde klasický olej.

Zdroj: www.olejedokuchyne.cz





Příspěvky ke článku: Oleje ve spreji

Vložit nový příspěvek


Nové příspěvky