Luxusní hustá omáčka z jater

Luxusní hustá omáčka z jater
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 20 g sádla
  • 2 cibule
  • 150 g jater
  • kmín
  • pepř
  • majoránka
  • sůl

Jíška:

  • 4 lžíce sádla
  • 30 g mouky

Postup receptu

  1. Na tuku zpěníme cibulku, přidáme na drobné kousky nakrájená játra, okořeníme kmínem, špetkou majoránky a pepřem
  2. Játra opečeme, podlijeme vývarem pro lepší chuť, pokud nemáme, tak jen vodou a dusíme 10 min
  3. Pak je umeleme na masovém strojku, nebo je dáme do robota
  4. Z tuku a mouky připravíme jíšku, rozvaříme ji vývarem předem připraveným ze zeleniny nebo bujonu, přidáme rozemletá játra a omáčku prohřejeme
  5. K této omáčce podáváme rýži, knedlu i vařený brambor
Komentáře
  1. Dobrý den, já se ráda podělím o svůj receptík na játrovou omáčku co já tam přidávám je rajčatováý protlak a trošku chilly je to výborná večeře s čerstvým chlebem nebo pikantní oběd s rýži.Přeji všem dobrou chuť.

  2. Mě tam teda chybí masox v játrech, bez toho to neni ono. Dodá to tomu takovou příjemnou chuť.

  3. No, ale bez toho meltí jater já je dělám na tenoučké nudličky a je to mnohem chutnější a labuží to i více oku teda:)

  4. kapustu dělámna způsob zelí nebo spíš to už skoro nahrazujeme mísot zelíčka a je to výborná mňamka:)

  5. a hodně majoránky tam musí být jinak to neni ončo a masox se špetkou pálivé papriky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X