Recepty: Omáčky

Omáčky Omáčkami obecně zvyšujeme chutnost daného pokrmu, nejvíce se podávájí k masu. Doplňujeme jimi jídla velmi suchá a málo výrazná na chuť. Jejich základem je jíška, kerá se skláda z tuku, mouky někdo i rád přidává osmahlou cibulku, aby pokrm dostal trošku jinou chuť. Jíšku můžeme mít tmavší nebo světlejší. Dále se omáčky dají zahušťovat žloutky, nadrobeným chlebem nebo přidáním většího množstvý brambor, atd. Omáčky tmavší zahuštěné zlatavou jiškou jsou obecně výraznější chuti a podávají se především k masům. Omáčky světlé, které jsou zahuštěné hodně světlou jiškou, dáváme spíše k zelenině, luštěninám a vejcím.







Položek: 95, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 12345Další strana Poslední strana



Články z kategorie Omáčky:
  • Studená omáčka na teplé maso
    Studená omáčka na teplé maso Omáčka v letním období nemusí být jen teplá, ostatně většinou na ni ani není chuť, ale může přijít vhod omáčka studená. Studené omáčky jsou v naší kuchyni s výj..
  • Voňavý kopr
    Voňavý kopr Kopr vonný je známá bylina běžně a poměrně snadno pěstovaná v našich zahrádkách. Praktické využití má kromě kořenů celá rostlina, protože slouží jako zelenina i..
  • Omáčka na špagety
    Omáčka na špagety Uvařené špagety přelité chutnou omáčkou patří mezi rychlé a při použití méně finančně náročných surovin i levné pokrmy. Pokud použijeme netučné maso nebo zeleni..


Nové příspěvky
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...
  • Hmmmm...
    Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou...
  • Medový dip
    2cibule osmžit do zlatova na oleji,přidej lžíci másla.Do vychladlé směsi přidáme 1lžíci plnotučné...
  • Re: Pečené kuře a la kachna
    ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká "kachní", ale jen "kačení" :-) neboli to,...