Recepty: Omáčky

Omáčky Omáčkami obecně zvyšujeme chutnost daného pokrmu, nejvíce se podávájí k masu. Doplňujeme jimi jídla velmi suchá a málo výrazná na chuť. Jejich základem je jíška, kerá se skláda z tuku, mouky někdo i rád přidává osmahlou cibulku, aby pokrm dostal trošku jinou chuť. Jíšku můžeme mít tmavší nebo světlejší. Dále se omáčky dají zahušťovat žloutky, nadrobeným chlebem nebo přidáním většího množstvý brambor, atd. Omáčky tmavší zahuštěné zlatavou jiškou jsou obecně výraznější chuti a podávají se především k masům. Omáčky světlé, které jsou zahuštěné hodně světlou jiškou, dáváme spíše k zelenině, luštěninám a vejcím.







Položek: 95, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 12345Další strana Poslední strana



Články z kategorie Omáčky:
  • Voňavý kopr
    Voňavý kopr Kopr vonný je známá bylina běžně a poměrně snadno pěstovaná v našich zahrádkách. Praktické využití má kromě kořenů celá rostlina, protože slouží jako zelenina i..
  • Rajská omáčka
    Rajská omáčka Pro někoho je rajská omáčka skutečně rajským pokrmem, někdo ji rád nemá. Není to sice statisticky dokázáno, ale její neobliba se zřejmě odvíjí od kvality rajské..
  • Bramborový guláš
    Bramborový guláš Potřebujete připravit rychlé, teplé a poměrně levné jídlo s pikantní chutí? Pak je řešením bramborový guláš, který tyto požadavky hravě splní. Jednoduché a levn..


Nové příspěvky