Recepty: Omáčky

Omáčky Omáčkami obecně zvyšujeme chutnost daného pokrmu, nejvíce se podávájí k masu. Doplňujeme jimi jídla velmi suchá a málo výrazná na chuť. Jejich základem je jíška, kerá se skláda z tuku, mouky někdo i rád přidává osmahlou cibulku, aby pokrm dostal trošku jinou chuť. Jíšku můžeme mít tmavší nebo světlejší. Dále se omáčky dají zahušťovat žloutky, nadrobeným chlebem nebo přidáním většího množstvý brambor, atd. Omáčky tmavší zahuštěné zlatavou jiškou jsou obecně výraznější chuti a podávají se především k masům. Omáčky světlé, které jsou zahuštěné hodně světlou jiškou, dáváme spíše k zelenině, luštěninám a vejcím.







Položek: 95, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 12345Další strana Poslední strana



Články z kategorie Omáčky:
  • Studená omáčka na teplé maso
    Studená omáčka na teplé maso Omáčka v letním období nemusí být jen teplá, ostatně většinou na ni ani není chuť, ale může přijít vhod omáčka studená. Studené omáčky jsou v naší kuchyni s výj..
  • Rajská omáčka
    Rajská omáčka Pro někoho je rajská omáčka skutečně rajským pokrmem, někdo ji rád nemá. Není to sice statisticky dokázáno, ale její neobliba se zřejmě odvíjí od kvality rajské..
  • Pravá i nepravá svíčková omáčka
    Pravá i nepravá svíčková omáčka Svíčková omáčka je zjednodušené pojmenování, v kuchařských knihách ji téměř vždy najdeme pod názvem svíčková pečeně se smetanovou omáčkou. Řádně a s péčí připra..


Nové příspěvky