Online poradna

Otevřeli jsme pro Vás online poradnu. Když si nevíte rady s nějakým receptem, postupem při vaření či pečení, jednoduše se zeptejte naší zkušené kuchařky. Ráda se s Vámi podělí o své zkušenosti s vařením z dlouholeté praxe. Poradí Vám, jak se co dělá, jak to či ono připravit jednodušeji a rychleji. K tomu přidá tip, jak Váš recept vylepšit či jak mu dodat slavnostní nádech.

Prohledat poradnu
Přidat nový dotaz

Krůta Autor: Růžena Jurečková, vloženo 18.12.2016
OdpovědětDostala jsem krůtu/krocana, který vykuchaný i s droby váží 19.5 kg.Nevím jak je starý,do trouby celý nevejde. Jak jej nejlépe zpracovat, upravit?
vaječný koňak Autor: Rupešová Jaroslava, vloženo 16.12.2016
Odpovědětchci použít vaječný koňak do úlů ale nemám sušené mléko a chci ho zahustit můžu přidat solamyl?
vanilkove rohlicky Autor: Ilona , vloženo 03.12.2016
OdpovědětDroli se mi testo na vanilkove rohlicky co tam mam pridat?Dekuji
rybí file Autor: Ferda, vloženo 20.08.2016
OdpovědětJak mám postupovat při přípravě rybího file, aby se mi nerozpadlo? Když ho nechám na pánvi nebo v pekáči rozmrznout, vyteče z něho hrnek vody a když ho pak chci otočit, tak se rozpadne na kousky.Rád bych před podáváním zachoval původní tvar a aby bylo pečené,né dušené. Děkuji za odpověď, Ferda
zavařování Autor: Dada, vloženo 04.06.2016
OdpovědětDobrý den,mohu k výrobě domácích marmelád místo gel-fifu používat želatinu, samotný pektol je již velmi složité sehnat... děkuji
krupicova mouka Autor: eliska horvath, vloženo 17.03.2016
Odpovědětv receptu mam uvedeno krupicova mouka na buchtu-nevim co pouzit-jestli krupici coz zde vaustralii je zvana semolina-muze me nekdo poradit-dekuji-eliska.
Sklenice s přítlakem Autor: Holič Josef, vloženo 02.03.2016
OdpovědětDobrý den.Scháním válcovou sklenici nebo plastovou s víkem které má pružinou přítlak na náplň ve sklenici. Děkuji JHVNL 602147963
Bonbony - prosím o radu všechny hospodyňky Autor: Veronika, vloženo 10.01.2016
OdpovědětDobrý večer hospodyňky, hrozně ráda bych udělala dobré bonbonky podle nějakého starého receptu, třeba z první republiky. Nemáte některá z vás takový recept po vaší babičce, anebo neoplýváte starou kuchařkou, kde by se takový recept nacházel? Děkuji moc a pěkné vaření přeji:)
Nechce se mi udělat těsto Autor: Jana, vloženo 07.12.2015
OdpovědětZdravím, dělám těsto na perníčky, ale těsto je lepivé a není v celku. Už nevím co mám dělat, aby se mi z toho udělal jeden kus.Budu ráda za každou radu! :)
nechci použít Salko Autor: Martina, vloženo 13.11.2015
OdpovědětDobrý den, chtěla bych se zeptat, co můžu použít místo Salka? Stačí mléko? Našla jsem si recept bez mouky, ale se Salkem a nechci péct moc sladké buchty. Děkuji
brojler Autor: Martina, vloženo 07.10.2015
OdpovědětJak nejlépe naporcovat brojlery, kuřecí?
Med místo cukru Autor: Melori, vloženo 22.06.2015
OdpovědětDobrý den, ráda bych se zeptala, v jakém poměru je možné nahradit cukr medem, pokud mám v receptu použít 125g moučkového cukru, jaké množství medu bude odpovídat? děkuji
kachni vejce Autor: Edita Cernikova, vloženo 06.03.2015
Odpovědětprosim, vite nejake recepty z kachnich vajec? Poslete? Dekuji.
VOSÍ HNÍZDA Autor: Adéla, vloženo 17.12.2014
OdpovědětMám dotaz, omylem jsem si rozpusztila máslo do těsta na vosí hnízdo.Mohu ten cukr utrit i v rozpusteném másle? Dekuji
cukroví Autor: nils, vloženo 09.12.2014
OdpovědětDobrý den , co mám dělat , kdyz se mi drolí těsto na vanilkové rohlíčky dekuji za odpoved.
Uzený tolstolobik Autor: Jiří, vloženo 29.10.2014
OdpovědětDobrý den. Chci si vyudit tolstolobika, ale podle váhy se nedá sníst "na posezení". Měl bych dotaz, jestli se také uzený tolstolobik dá zamrazit pro pozdější konzumaci. Děkuji za odpověď.
Dort kniha Autor: Jana Linhartová, vloženo 23.08.2014
OdpovědětDobrý den, chtěla bych se zeptat jak "vyrobit" dort ve tvaru knihy. (je mi jedno jestli zavřené, nebo otevřené) Nemám žádnou speciální formu a nechci kupovat krémy v prášku, nebo potahový marcipán. Děkuji všem za radu.
losos Autor: Lenka, vloženo 27.07.2014
OdpovědětJak hodně solit lososa??
Rybízová marmeláda Autor: Ilona, vloženo 11.07.2014
OdpovědětDobrý den,chtěla bych se zeptat,zda mohu udělat marmeládu ze zamraženého rybízu?Děkuji Ilona.
zavařování třešní Autor: Višna, vloženo 17.06.2014
OdpovědětDobrý den,chystám jse na zavařování třešní.Recept jsem již nastudoval ale nevím kolik třešní a vody do sklenice přinde.Jedná se o klasickou zavařovací sklenici.Zda jej mam celou naplnit třešněmi a pak do plna zalít čí nechat nějaký prostor?Při sterilizaci ponořit sklenici celou pod vodu. Děkuji za radu.
uzene klobasy Autor: mike, vloženo 26.05.2014
Odpovědětudil jsem klobasy jednou jsou vynikajici a jindy jsou vevnitr meke skoro mazlave pouzivam stejny recept.
prosba Autor: Janšová, vloženo 14.05.2014
OdpovědětProsím,poraďte,čím zahustit měkký tvaroh.Děkuji všem
Buchta bez mléka Autor: Nela, vloženo 04.04.2014
OdpovědětPotrebovala bych poradit potrebuji udelat buchtu bez mleka nejakou rychlou a zde sem nic nenasla dekuji
Odpověď: Buchta bez mléka Autor: Věra, vloženo 10.08.2015
OdpovědětMléko do pečiva VŽDYCKY nahrazuji vlažnou vodou.Nepoznáte to.
čokoládová poleva Autor: Daniela, vloženo 08.01.2014
Odpovědět Prosím Vás,jak docílit,aby čokoládová poleva na Míša řezu při krájení nepraskala? Vhodný recept na kvalitní čokoládovou polevu. Děkuji
Odpověď: čokoládová poleva Autor: Nela, vloženo 04.04.2014
Odpovědětstaci mit nahratej nuz
Rybí polévka Autor: Beková Lenka, vloženo 23.12.2013
OdpovědětJak srazit hořkost rybí polévky,děkuji
Vánoční cukroví Autor: Suchá jana, vloženo 19.11.2013
OdpovědětDobrý den, peču vánoční cukroví v poměrně velkém množství, chci, aby bylo pro všechny co nejčerstvější, ale poslední týden před svátky už nestíhám. Chci se zeptat, jestli mohu začít péct cukroví (pracny, rohlíčky) po 23. listopadu, tedy měsíc před svátky. Cukroví (asi po 8 dávkách)uchovávám v karton.krabicích na skříních v pokoji, při mírně otevřném okně. Děkuji
dotaz Autor: Pavlina, vloženo 10.11.2013
Odpovědětjak se dostanu do oblibenych?dekuji predem za odpoved.
naložené maso v jogurtu Autor: Simona, vloženo 16.10.2013
OdpovědětDobrý den, měla bych dotaz ohledně naloženého kuřecího masa ze stehen v jogurtu. Na jak dlouho je možné maximálně naložit do marinády s jogutu , soli a hořčice. Děkuji Simona


Položek: 362, zobrazeno: 1 - 30
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana




Nové příspěvky
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...
  • Hmmmm...
    Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou...