Tisk

Pangasius

Pangasius, někdy také zvaný jen pangas, se stal v poslední době oblíbenou rybou. Jedná se o rybu sladkovodní, pěstovanou v Asii uměle na rybích farmách. Jedná se o druh sumce, jehož maso je velice jemné a chutné. Ryba se prodává již vykuchaná, očištěná a porcovaná na různě velké filety a vždy mražená. Její předností je to, že má jen velmi málo kostí. Při kuchyňské úpravě ji můžeme kromě uvaření v páře nebo vodě pro dietní účely také smažit, dusit, péct nebo zapékat buď samostatně nebo s dalšími surovinami. 


Další pojmy slovníku:

  • Meduňka lékařská

    Meduňka je rostlina rozšířená po celé Evropě. U nás je krajově známá i pod zkráceným latinským názvem Melissa. Má jemnou citronovou vůni a chuť a...

  • Cukr Muskovado

    Muskovado ( Muscovado) je surový nerafinovaný třtinový cukr. Jeho významnými producenty byly Filipíny a ostrov Barbados. Proto je také známý jako...

  • Černý pepř celý

    Pepř jsou plody pepřovníku, popínavé rostliny původem z Asie. Po usušení mají plody svraštělý povrch a jsou ostré a palčivé chuti. Běžně se...

  • Kukuřičná mouka

    Kukuřičná mouka se mele z vyzrálých kukuřičných zrn. Její používání není příliš rozšířeno, protože je to teplomilnější plodina a u nás se pěstovala...

  • Kornspitz

    Tento název nejčastěji objevíme v nabídkách různých marketů. Je to obchodní značka pečiva ve tvaru vřetena a hmotnosti 7 dkg. Recept na toto pečivo...

Recepty s "Pangasius":

  • Asijský pangasius na kari

    Rybu omyjeme a nakrájíme na kostky nebo silné nudle. Rybí maso pokapeme citronovou šťávou, osolíme, posypeme kari kořením a necháme 30 minut v...

  • Zapečená brokolice s rybím masem

    Brokolici krátce povaříme v osolené vodě, pak ji rozebereme na růžičky nebo posekáme nadrobno. Očištěné a opláchnuté rybí filety osolíme a...

  • Pangasius v sýrové omáčce

    Pangasia necháme jen částečně rozmrazit a nakrájíme jej na kostky nebo nudličky. Pokapeme citronovou šťávou, posypeme kořením na ryby nebo jinou...

  • Grilované rybí jehly

    Rybí filety opláchneme, osušíme a pokapeme je citronovou šťávou. Pak je potřeme prolisovaným česnekem smíchaným se solí, opepříme a nakrájíme na...

  • Zapečený pangasius

    Plátky pangasia zlehka osolíme, posypeme kořením na ryby a vložíme do olejem vymazaného pekáče.Pečeme v troubě asi 10 minut a pak zasypeme cibulí...



Nové příspěvky