Tisk

Pangasius

Pangasius, někdy také zvaný jen pangas, se stal v poslední době oblíbenou rybou. Jedná se o rybu sladkovodní, pěstovanou v Asii uměle na rybích farmách. Jedná se o druh sumce, jehož maso je velice jemné a chutné. Ryba se prodává již vykuchaná, očištěná a porcovaná na různě velké filety a vždy mražená. Její předností je to, že má jen velmi málo kostí. Při kuchyňské úpravě ji můžeme kromě uvaření v páře nebo vodě pro dietní účely také smažit, dusit, péct nebo zapékat buď samostatně nebo s dalšími surovinami. 


Další pojmy slovníku:

  • Vepřový bůček

    Vepřový bůček je maso z boční části vepře. Jedná se o poměrně tučnou část masa, které je tukem silně prorostlé a tukovou vrstvou je i obalené....

  • Hamburger

    Hamburger (nebo pouze burger) je původně americký sendvič, který je vyrobený z opečené masové placky, (může být také uzená, pařená nebo grilovaná)...

  • Hřebíček

    Hřebíček je koření původem z Jihovýchodní Asie. Jedná se o sušená nerozvitá květní poupata stálezeleného stromu z čeledi myrtovitých. Hřebíček je...

  • Libeček lékařský

    Velká vytrvalá rostlina pochází ze Středozemí a její listy se podobají listům celeru. Obsahuje řadu vitamínů, pryskyřičných látek, kyselin a...

  • Odvar z bylin

    Jak z názvu vyplývá, odvar se získává vařením. Používá se především v případě připravování nápojů z tvrdých částí bylin, jako jsou kořeny nebo kůra...

Recepty s "Pangasius":

  • Pangasius s cuketou

    Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a kousky rajčat. Zeleninu dusíme ve vlastní šťávě asi 10 minut....

  • Ryba na páře se zeleninou

    Zmrzlé rybí filety potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, poprášíme provensálským kořením a zakápneme olejem (nejlépe olivovým). Vložíme do...

  • Pangas salát se sýrovou majonézou

    Na rozehřátém másle opečeme z obou stran filet z pangasia, podlijeme trochu vodou a podusíme doměkka. Vychladlé maso nakrájíme na kostičky a...

  • Grilované rybí jehly

    Rybí filety opláchneme, osušíme a pokapeme je citronovou šťávou. Pak je potřeme prolisovaným česnekem smíchaným se solí, opepříme a nakrájíme na...

  • Zapečený pangasius

    Plátky pangasia zlehka osolíme, posypeme kořením na ryby a vložíme do olejem vymazaného pekáče.Pečeme v troubě asi 10 minut a pak zasypeme cibulí...



Nové příspěvky