Tisk

Pangasius

Pangasius, někdy také zvaný jen pangas, se stal v poslední době oblíbenou rybou. Jedná se o rybu sladkovodní, pěstovanou v Asii uměle na rybích farmách. Jedná se o druh sumce, jehož maso je velice jemné a chutné. Ryba se prodává již vykuchaná, očištěná a porcovaná na různě velké filety a vždy mražená. Její předností je to, že má jen velmi málo kostí. Při kuchyňské úpravě ji můžeme kromě uvaření v páře nebo vodě pro dietní účely také smažit, dusit, péct nebo zapékat buď samostatně nebo s dalšími surovinami. 


Další pojmy slovníku:

  • Pšeničné klíčky

    Klíčky pšeničných obilek, základů nových rostlinek, se obvykle oddělují od zrn zpracovávaných na mouku. Třebaže klíčky představují jen malou část...

  • Kuře

    Kuře a kuřecí maso je dnes jeden z nerozšířenějších druhů masa. Přispěl k tomu průmyslový odchov, takže kuře je dnes chlazené nebo mražené k...

  • Šalvěj lékařská

    Známá rostlina severního Středozemí má plstnaté listy, silně aromatickou vůni a kořennou chuť. Barva listů, chuť a vůně jsou u různých druhů...

  • Oregano

    Tato aromatická bylinka se používá v Asii a Evropě už po staletí. Její latinský název zní origanum, proto tedy oregano. Má také hezké české jméno...

  • Lanýž

    Lanýž je hlízovitá houba černé barvy, která roste asi 20-30 cm pod zemí. Vyskytuje se především ve Francii a kromě ní i v některých dalších jižních...

Recepty s "Pangasius":

  • Česnekové zapečené filé

    Filé nakrájíme na 4 porce (nebo na menší kousky, osolíme, opepříme, poprášíme kořením a potřeme prolisovaným česnekem. Pak je narovnáme do máslem...

  • Ryba zapečená v jogurtu

    Rybu naporcujeme, zakápneme citronovou šťávou a necháme krátce odležet. Pak ji po obou stranách opečeme na másle. Oloupanou cibuli nakrájíme...

  • Asijský pangasius na kari

    Rybu omyjeme a nakrájíme na kostky nebo silné nudle. Rybí maso pokapeme citronovou šťávou, osolíme, posypeme kari kořením a necháme 30 minut v...

  • Pangasius s cuketou

    Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a kousky rajčat. Zeleninu dusíme ve vlastní šťávě asi 10 minut....

  • Ryba na páře se zeleninou

    Zmrzlé rybí filety potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, poprášíme provensálským kořením a zakápneme olejem (nejlépe olivovým). Vložíme do...



Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...