Papriková omáčka se smetanou

Papriková omáčka se smetanou
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 5 dkg slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 dl kysané smetany
  • 3/4 l vývaru ( i z masoxu)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • kmín
  • majoránka
  • pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. V kastrolu rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a krátce zamícháme
  2. Mírně podlijeme a přidáme koření a sůl
  3. Podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy
  4. Když je cibule rozdušená, podlijeme vývarem a zahustíme kysanou smetanou rozmíchanou s moukou
  5. Ještě chvíli povaříme a podáváme s masem z polévky, uzeninami, vařenou zeleninou a pod
  6. Příloha: noky, těstoviny
Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X