Tisk článku

Pečeme moučník




15 tipů a rad k pečení moučníku:


Pokud šleháte sníh z bílků a nechce zhoustnout, vymačkejte pár kapek z citrónu, zaručeně rychle zhoustne.

Droždí si přikrývejte sáčkem nebo alobalem nebo ho dávejte do uzavřené misky, aby neokoralo.

Když do šlehačky přimícháte sníh z bílků, bude mnohem tužší.

Před použitím mouky ji prosyjeme - zbavíte se případných nečistot a mouka se prokypří.

Ideální teplota pro kynutí těsta je asi 30°C. V zimě můžete dát klidně na radiátor.

Než přidáte a vmícháte vejce do těsta, našlehejte ho, těsto pak bude jemnější a vzdušnější. To samé platí o tuku, rozšlehejte ho s vejcem a pak přidejte do těsta.

Navažte si přesně cukr, pokud ho dáte příliš, těsto může při pečení klesnout.

Správná hustota těsta je důležitá, když bude těsto příliš suché, bude se po upečení hodně drobit. Když bude těsto naopak hodně tekuté, nebude pak držet správný tvar.

Pokud máte okoralé droždí, namočte ho na chvíli do trochy studené vody. Droždí se rozpustí a můžete ho použít.

Před drcením či sekáním ořechů je posypte a protřepejte v moučkovém cukru, nebudou tak klouzat.

Po vyndání moučníku z trouby ho nikdy nedávejte ven do průvanu.

Když Vám peče trouba nerovnoměrně - více z vrchu, tak na povrch položte vrstvu alobalu. Když peče více ze spodu, tak dejte pod plech ještě jeden plech.

Před loupáním mandlí je spaříme ve vařící vodě, pak půdou krásně oloupat.

Sladký moučník nepodávejte před hlavním jídlem, ale vždy až jako poslední chod.

Aby těsto po vytažení z trouby nezvlhlo, dáme ho vychladnout na prkénko nebo prodyšnou podložku.





Příspěvky ke článku: Pečeme moučník

Vložit nový příspěvek


Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...