Tisk receptu

Pečená kachna, bramborový knedlík, dušené červené zelí.

Recept od: Ilona, přidán 21.07.2008


Ingredience
1 celá kachna, sůl, kmín, 2 sklenice sterilovaného zelí, 5 lžic vepřového sádlo syrové">sádla, trocha mouky, 3 lžíce cukru, 1 cibule, 2 válečky bramborového knedlíka.

Příprava receptu

Připravenou kachnu osolíme, okmínujeme, dáme na pekáček, zalijeme vodou a upečeme. Zelí okmínujeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Na sádle zpěníme cibulku, poprášíme moukou a jišku vmícháme do zelí. Dle chuti okyselíme nebo přidáme cukr. Bramborový knedlík buď koupíme a nebo si ho uděláme po domácku. příprava 1 kg brambor, které uvaříme a rozmačkáme přidáme asi 7 lžic hrubé mouky a 2 vejce vytvoříme hmotu a děláme knedle. Vaříme je ve vroucí vodě asi 10 minut.



Hodnocení receptu
  Nicmoc Průměrný Dobrý Velmi dobrý Výborný

Množství pro:    4 osob(y)
Doba přípravy:  100 minut
Obtížnost:         středně těžké středně těžké


Poslat recept mailem
Kategorie receptu: Maso > Ostatní




K receptu doporučujeme

Uživatelské fotografie receptu

Přidat vlastní fotografii receptuPovedl se Vám tento recept? Vyfoťte ho a přidejte Vaší vlastní fotografii!
Moje kačenka domácí
Pečená kachna, bramborový knedlík, dušené červené zelí. od Magda Zvětšit obrázek
domácí knedlíček
Pečená kachna, bramborový knedlík, dušené červené zelí. od Magda Zvětšit obrázek
domácí knedlíček
Pečená kachna, bramborový knedlík, dušené červené zelí. od Magda Zvětšit obrázek
domácí knedlíček
Pečená kachna, bramborový knedlík, dušené červené zelí. od Magda Zvětšit obrázek
a
Pečená kachna, bramborový knedlík, dušené červené zelí. od a

Přidat vlastní fotografii receptu

Příspěvky k receptu: Pečená kachna, bramborový knedlík, dušené červené zelí.

Vložit nový příspěvek
Je výborná. Autor: Jiří Mareš, vloženo 09.11.2009
OdpovědětPoprvé jsem pokl kačenu a řídil jsem se podle receptu a příspěvku a dopadlo to super, jen jsem k ní dal péct kousek bůčku. no super a děkuji. jirka
Moje Kačeka,červené zelí a bramborový knedlík Autor: Bibča Znojmo, vloženo 19.12.2009
OdpovědětDnes jsem se rozhola upéct kačku.Vybrala jsem si Váš recept,protoža je fakt jednoduchý.Peču ji 1,5h vcelku a pak ji roztříhnu a dopékám další hodinu odkrité,aby měla tu pravou kurčičku.Mnam už se na ni moc těším!červené zelí a dělám svuj bramb.knedlík.
dobrota:) Autor: Danča, vloženo 25.12.2009
OdpovědětAhoj:)Tak jsem ji teď šoupla do trouby.Peču ji poprvé tak doufám, že se mi povede:-)díky za jednoduchej recept:)už se na ní těším:)
Pečená kachna Autor: Helena, vloženo 24.03.2010
OdpovědětPřekvapuje mne, že ani v jednom receptu není zmínka o jablkách. Jak husu, tak kachnu pokaždé "vycpu" jablkama, je to neskutečně dobré, chuť jablek prostoupí do masa a pochutnají si i ti, co jim třeba kachní "pachuť vadí.Jabko strčím i do kůže od krku,zašpejlím a osolenou a okmínovanou peču. Mám zkušenost, že je neporovnatelně chutnější.
Moje kachnička Autor: madlina, vloženo 13.09.2010
OdpovědětDo pekáče dám kachničku, osolenou, pokmínovanou - klasika, do vnitř kachničky 1 na půl rozkrojené jablko,obložím¨sterilizovanými bílými paprikami naplněnými červeným kysaným zelím (to si připravuji dopředu když jest sezona paprik, . Knedlíky vařím bramborové z horkého těsta, žádné patlání s bramborami den vařenými dopředu - 80 dkg horkých brambor,ty rozšťouchám, přidám 20 dkg krupice, 20 dkg hrubé mouky, ale spíš to dělám od oka, půl na půl, 1 vejce , 1 žloutek 1/2 lžíce soli + 1 starší rohlík nakrájený na kostičky.Papriky se zelím se pečou s kachničkou, jedna báseň.
Pečení kachny Autor: Petr , vloženo 20.11.2010
OdpovědětChci se zeptat na jakou teplotu nastavujete troubu pro kachynku,aby měla teloučkou boudičku.Děkuju za radu,a přeju všem dobrou chuť.
Kachna ňam ňam Autor: Bob z Brd, vloženo 02.12.2010
OdpovědětUdělal jsem kachnu podle receptu na www.kuchyně.cz/recepty-přejít na recepty s fotografiemi-kachna na medu a víně se zelím a bramborovým česnekovým knedlíkem.Nechal jsem jí naloženou přes noc a bylo to tak dobré,že i zeť,co jí nejí,VYLÍZAL talíř!!! Doporučuji!!!Už mám objednané dvě na vánoce! Nenaleznete-li recept,rád vám ho pošlu!Je to tak vynikající,že se rád podělím!
Re: Kachna ňam ňam Autor: PETR FOLTYN, vloženo 24.06.2011
OdpovědětBobe z Brd,tvuj recept vypada velmi skvele,takovou pochoutku jsem hledal delsi dobu.Serviruje se to se zelim a br.knedlikem nebo mas taky k tomu neco jineho.Jsem delsi dobu v zahranici a rad bych pozval par krajanu na skvely nedelni obed.BYLO BY SKVELE KDYZ BYS MI POSLAL RECEPT NEJPOZDEJI ZITRA,kdyz to nevijde nic se nedeje.Budu rad kdyz mi ho vubec posles.DEKUJI MOC PETR LONDON.
Re: Kachna ňam ňam Autor: jana , vloženo 29.11.2013
Odpovědětno na muj vkus je ta kachna na obrázku dost připalená a knedlík fujtajbl podle tohoto raceptu bych nevařiala ani náááhodou....
Re: Kachna ňam ňam Autor: roman, vloženo 23.05.2014
Odpovědětdobry vecer,prosil bych recept na vasi kacku,dekuji
pečena kachna Autor: lenka, vloženo 24.12.2010
Odpovědětpotrebne ingredience mam,budu ji pect na novy rok tak jsem zvedava
kachna se pro dobrou chut musí Autor: zdeněk hamšík, vloženo 28.02.2014
Odpovědětnasolit den před pečením,....pak jen kmín cibule podlít trochou vody a v zakrytém pekáči podlévat a hlídat do zlatova....to je mistrova rada.
Měla by se péct 3 hodiny Autor: Alena.L, vloženo 26.02.2009
OdpovědětPečení kachny je docela zdlouhavé a vy tady píšete, že celková doba je 100 minut? Ale kachna se peče 3 hodiny určitě. Samozřejmně se to bere i podle velikosti kačeny.
Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: , vloženo 24.03.2009
OdpovědětTo máte pravdu, že to trvá dlouho pečení kačeny, někdo ji peče pozvolna i 5 hodin. Je to výborné jídlo naše tyúické n akteré jse hrdi. My si tu dobrotu dopřáváme každý měsíc kdyý´ž to jde.
Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: , vloženo 20.04.2009
OdpovědětUž celou kačenu nepeču je to zbytečně dlouhé nadělám ji na části a je to rychlejší a na chuti se nic nemění:)
Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: Táňa, vloženo 04.05.2009
OdpovědětNa části to děláme odjakživa je to opravdu rychlejší sice to nemá tu atmosféru, když vydíte na otm pekáči celou krásnou zlatou kačenku, ale či co i takhle si pošmáknou všichni.
Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: , vloženo 25.05.2009
OdpovědětNo určitě je to rychlejší a neni tak suchá ta kačena je to víc ponořené v tom omastku.
Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: , vloženo 23.06.2009
OdpovědětZkusila jsme k tomu udělat na sytl halušky a to byl nářez fakt dobrý:)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: Liliana, vloženo 23.07.2009
Odpovědětjo halušky jsou jak bramborové knedle jen je to trošku jinak udělané tvarově:)A já peču jen kačení stehýnka dají se koupit, takže pečení je kratší:)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: Magduš, vloženo 24.07.2009
OdpovědětZítra jdu právě péct poprvé kachničku, tak do ní jdu podle vašeho receptu:)držte mě palce:)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: Karel, vloženo 10.08.2009
OdpovědětTento recept mohu jen a jen chválit:) jednoduchost a přitom je to tak hrozně dobré!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: Marta, vloženo 19.08.2009
OdpovědětAno přesně vše zaráz a neni žádné nádobí nic navíc to se mě líbí:)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: Kamča, vloženo 25.08.2009
OdpovědětVždycky kachnu porcuji je to rychlejší a více propečenější a dát to vše dohromady je výbornej tip děkujeme receptům.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: , vloženo 31.08.2009
OdpovědětKAČENKU BUDU DĚLAT TENTO VÍKEND A CELÁ RODINAK SE UŽ TĚŠÍ.) určitě udělám recept podle Vás snad se mě to povede díky Léňa.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: Saša, vloženo 22.10.2009
OdpovědětJo je to skvělej a rychelj recept díky moc nemám ráda složité procesy s vařením.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: mgda, vloženo 14.12.2009
Odpovědětpřidla jsem ze své tvorby fotečky kachna a knedlíčky domácí bomba
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: Dita, vloženo 04.01.2010
OdpovědětKačenka je výborná, opravdu ham ham všichni byli uplně hotový z kachničky
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: Olga, vloženo 28.01.2010
OdpovědětVýborný nápad, jen kachní stehýnka a je ot hned hotové.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: Radka, vloženo 24.02.2010
OdpovědětJojo už jsme to dělala a je to bomba ham ham, už se těšíme na další kachničku
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: Laura, vloženo 08.03.2010
OdpovědětDělal jsme ji poprvé a nic moc byla vysušená nevím co jsem udělala blbě poradte?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: Dáša, vloženo 18.03.2010
OdpovědětVypadá to úžasně a také chutná to výborně, jen to vyzkoušet
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny Autor: Alenka, vloženo 24.03.2010
OdpovědětJe opravdu výborná chuťově a k tomu sladkokyselé zelíčko ham ham
Re: Měla by se péct 3 hodiny. Autor: miki, vloženo 16.03.2011
OdpovědětKachničku napůlím pod každou půlku dám rozkrojené jablíčko,a osolenou a silně okmínovanou dám do trouby. Podmínka aby nebyla suchá je ta, že se musí podlít vodou a přikrýt dalším dílem pekáče, tzv.dvojdílný pekáč. A dále, teplota musí být tak cca 150 st. C. 1,5-2 hod. Kdo ji chce mít obzvláště měkkou tak teplotu sníží až na 100 st. C. Tady se ovšem silně prodlužuje doba, tak ty 3 hod. První 0,5 hod neodkrývat, potom polévat výpekem každou 1/4 hod. případně sbírat sádličko, když teda je, u těch kupovaných ho moc nejni. Ale domácí vykrmená to je BOŽÍÍÍÍ mňamka. Když kachnička chytá barvu a nebo je již měkká, tak zvýšíme teplotu na 180-200 st. C a při odkrytém vrchním dílu pekáče děláme kůrčičku.Ke konci často kontrolovat aby se nespálila.Vladimír Šmíd
Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny. Autor: Vladka, vloženo 22.10.2011
OdpovědětDobry den Vladimire.Dneska jdu upect kachnicku a budu se ridit vasimy radamy,snad to nepokazim:)Dekuju moc a krasny vikend preju.S pozdravem Vladka
Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny. Autor: marek, vloženo 21.02.2017
OdpovědětDěkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
Vložit nový příspěvek




Nové příspěvky
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...
  • Hmmmm...
    Jak dlouho a na kolik stupňů to mam péct? ?? O tom tu není nic napsáno. .. mam elektrickou...
  • Medový dip
    2cibule osmžit do zlatova na oleji,přidej lžíci másla.Do vychladlé směsi přidáme 1lžíci plnotučné...
  • Re: Pečené kuře a la kachna
    ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká "kachní", ale jen "kačení" :-) neboli to,...