Pečená kachna s bramborový knedlíkem a zelím

Pečená kachna s bramborový knedlíkem a zelím
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 celá kachna
  • sůl
  • kmín
  • 2 sklenice sterilovaného zelí
  • 5 lžic vepřového sádlo syrové sádla
  • trocha mouky
  • 3 lžíce cukru
  • 1 cibule
  • 2 válečky bramborového knedlíka.

Postup receptu

  1. Připravenou kachnu osolíme, okmínujeme, dáme na pekáček, zalijeme vodou a upečeme
  2. Zelí okmínujeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka
  3. Na sádle zpěníme cibulku, poprášíme moukou a jišku vmícháme do zelí
  4. Dle chuti okyselíme nebo přidáme cukr
  5. Bramborový knedlík buď koupíme a nebo si ho uděláme po domácku
  6. příprava 1 kg brambor, které uvaříme a rozmačkáme přidáme asi 7 lžic hrubé mouky a 2 vejce vytvoříme hmotu a děláme knedle
  7. Vaříme je ve vroucí vodě asi 10 minut
Komentáře
  1. Pečení kachny je docela zdlouhavé a vy tady píšete, že celková doba je 100 minut? Ale kachna se peče 3 hodiny určitě. Samozřejmně se to bere i podle velikosti kačeny.

  2. To máte pravdu, že to trvá dlouho pečení kačeny, někdo ji peče pozvolna i 5 hodin. Je to výborné jídlo naše tyúické n akteré jse hrdi. My si tu dobrotu dopřáváme každý měsíc kdyý´ž to jde.

  3. Už celou kačenu nepeču je to zbytečně dlouhé nadělám ji na části a je to rychlejší a na chuti se nic nemění:)

  4. Na části to děláme odjakživa je to opravdu rychlejší sice to nemá tu atmosféru, když vydíte na otm pekáči celou krásnou zlatou kačenku, ale či co i takhle si pošmáknou všichni.

  5. No určitě je to rychlejší a neni tak suchá ta kačena je to víc ponořené v tom omastku.

  6. jo halušky jsou jak bramborové knedle jen je to trošku jinak udělané tvarově:)A já peču jen kačení stehýnka dají se koupit, takže pečení je kratší:)

  7. Zítra jdu právě péct poprvé kachničku, tak do ní jdu podle vašeho receptu:)držte mě palce:)

  8. Vždycky kachnu porcuji je to rychlejší a více propečenější a dát to vše dohromady je výbornej tip děkujeme receptům.

  9. KAČENKU BUDU DĚLAT TENTO VÍKEND A CELÁ RODINAK SE UŽ TĚŠÍ.)
    určitě udělám recept podle Vás snad se mě to povede díky Léňa.

  10. Poprvé jsem pokl kačenu a řídil jsem se podle receptu a příspěvku a dopadlo to super, jen jsem k ní dal péct kousek bůčku. no super a děkuji. jirka

  11. Dnes jsem se rozhola upéct kačku.Vybrala jsem si Váš recept,protoža je fakt jednoduchý.Peču ji 1,5h vcelku a pak ji roztříhnu a dopékám další hodinu odkrité,aby měla tu pravou kurčičku.Mnam už se na ni moc těším!červené zelí a dělám svuj bramb.knedlík.

  12. Ahoj:)Tak jsem ji teď šoupla do trouby.Peču ji poprvé tak doufám, že se mi povede:-)díky za jednoduchej recept:)už se na ní těším:)

  13. Překvapuje mne, že ani v jednom receptu není zmínka o jablkách. Jak husu, tak kachnu pokaždé „vycpu“ jablkama, je to neskutečně dobré, chuť jablek prostoupí do masa a pochutnají si i ti, co jim třeba kachní „pachuť vadí.Jabko strčím i do kůže od krku,zašpejlím a osolenou a okmínovanou peču. Mám zkušenost, že je neporovnatelně chutnější.

  14. Do pekáče dám kachničku, osolenou, pokmínovanou – klasika, do vnitř kachničky 1 na půl rozkrojené jablko,obložím¨sterilizovanými bílými paprikami naplněnými červeným kysaným zelím (to si připravuji dopředu když jest sezona paprik, . Knedlíky vařím bramborové z horkého těsta, žádné patlání s bramborami den vařenými dopředu – 80 dkg horkých brambor,ty rozšťouchám, přidám
    20 dkg krupice, 20 dkg hrubé mouky, ale spíš to dělám od oka, půl na půl,
    1 vejce , 1 žloutek
    1/2 lžíce soli + 1 starší rohlík nakrájený na kostičky.Papriky se zelím se pečou s kachničkou, jedna báseň.

  15. Chci se zeptat na jakou teplotu nastavujete troubu pro kachynku,aby měla teloučkou boudičku.Děkuju za radu,a přeju všem dobrou chuť.

  16. Kachničku napůlím pod každou půlku dám rozkrojené jablíčko,a osolenou a silně okmínovanou dám do trouby. Podmínka aby nebyla suchá je ta, že se musí podlít vodou a přikrýt dalším dílem pekáče, tzv.dvojdílný pekáč. A dále, teplota musí být tak cca 150 st. C. 1,5-2 hod. Kdo ji chce mít obzvláště měkkou tak teplotu sníží až na 100 st. C. Tady se ovšem silně prodlužuje doba, tak ty 3 hod. První 0,5 hod neodkrývat, potom polévat výpekem každou 1/4 hod. případně sbírat sádličko, když teda je, u těch kupovaných ho moc nejni. Ale domácí vykrmená to je BOŽÍÍÍÍ mňamka. Když kachnička chytá barvu a nebo je již měkká, tak zvýšíme teplotu na 180-200 st. C a při odkrytém vrchním dílu pekáče děláme kůrčičku.Ke konci často kontrolovat aby se nespálila.Vladimír Šmíd

  17. Bobe z Brd,tvuj recept vypada velmi skvele,takovou pochoutku jsem hledal delsi dobu.Serviruje se to se zelim a br.knedlikem nebo mas taky k tomu neco jineho.Jsem delsi dobu v zahranici a rad bych pozval par krajanu na skvely nedelni obed.BYLO BY SKVELE KDYZ BYS MI POSLAL RECEPT NEJPOZDEJI ZITRA,kdyz to nevijde nic se nedeje.Budu rad kdyz mi ho vubec posles.DEKUJI MOC PETR LONDON.

  18. Dobry den Vladimire.Dneska jdu upect kachnicku a budu se ridit vasimy radamy,snad to nepokazim:)Dekuju moc a krasny vikend preju.S pozdravem Vladka

  19. no na muj vkus je ta kachna na obrázku dost připalená a knedlík fujtajbl podle tohoto raceptu bych nevařiala ani náááhodou….

  20. nasolit den před pečením,….pak jen kmín cibule podlít trochou vody a v zakrytém pekáči podlévat a hlídat do zlatova….to je mistrova rada.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X