Tisk

Pohanková mouka

Pohanková mouka má poměrně vysoký obsah bílkovin a minerálních látek, proto je doporučována pro zdravou výživu. Z pohankové mouky se vaří především různé kaše a to sladké i slané. Podávat se mohou samostatně, pak se do nich přidávají různé masové, zeleninové či ovocné ingredience nebo jako přílohy k různým jídlům. Z uvařené kaše se také připravují různé zapékané nákypy. Kromě kaší se z nich připravují i těsta na smažené lívanečky, palačinky nebo jiné placky. Opět mohou být slané i sladké. Na pečení ji využíváme především do směsí na vlastní domácí pečivo.


Další pojmy slovníku:

  • Glutaman sodný

    Je to sodná sůl přirozeně se vyskytující v kyselině glutamanové. Glutaman sodný se označuje MSG, na výrobcích má kód pro přísady do jídla E621 a...

  • Řepkový olej

    Řepkový olej se vyrábí ze semen řepky olejné a jedná se o jeden z nejpoužívanějších olejů u nás. V potravinářském průmyslu je využíván pro výrobu...

  • Agar

    Želatinový přípravek získávaný z mořských řas. Je součástí želatin prodávaných pod různými obchodními názvy v práškové nebo jiné formě. Tyto...

  • Bulgur

    Bulgur je obilninový výrobek pocházející z arabských zemí. U nás se prodává jako polotovar, protože se jedná o druh pšeničného šrotu vyráběného z...

  • Anglická slanina

    Anglická slanina je speciální uzený masný výrobek, oblíbený především v anglosaských zemích, kde se plátky slaniny opékají dokřupava. Vyrábí se...



Nové příspěvky