Tisk

Pohanková mouka

Pohanková mouka má poměrně vysoký obsah bílkovin a minerálních látek, proto je doporučována pro zdravou výživu. Z pohankové mouky se vaří především různé kaše a to sladké i slané. Podávat se mohou samostatně, pak se do nich přidávají různé masové, zeleninové či ovocné ingredience nebo jako přílohy k různým jídlům. Z uvařené kaše se také připravují různé zapékané nákypy. Kromě kaší se z nich připravují i těsta na smažené lívanečky, palačinky nebo jiné placky. Opět mohou být slané i sladké. Na pečení ji využíváme především do směsí na vlastní domácí pečivo.


Další pojmy slovníku:

  • Dekantace

    Dekantace je výraz používaný při obezřetném slévání tekutiny z láhve nebo jiné nádoby do čisté bez toho, aby byla porušena sedlina usazená na dně...

  • Pšeničná krupice hrubá

     Pšeničná krupice se vymílá na hrubší strukturu než hrubá mouka. Větší částice velmi dobře vstřebávají vodu, takže konečný výrobek je pak...

  • Kukuřičná mouka

    Kukuřičná mouka se mele z vyzrálých kukuřičných zrn. Její používání není příliš rozšířeno, protože je to teplomilnější plodina a u nás se pěstovala...

  • Slunečnicový olej

    Slunečnicový olej se lisuje ze semen zcela dozrálé kukuřice. Nemá žádnou výraznou barvu, vůni ani chuť a je vhodný k různému použití. Podle druhů...

  • Hlíva ústřičná

    Hlíva patří mezi velmi chutné houby. Má výraznou houbovou chuť a je vonnější než žampiony. Mírnou nevýhodou je to, že je poněkud tužší a proto...



Nové příspěvky