Recepty: Polévky

Polévky Polévky jsou velmi důležitou součástí každého jídelníčku. Jsou také důvodem probuzení chuti k jídlu, což je důležité na příklad při nemoci. Polévky rozdělujeme na: čisté vývary a zahuštěné jiškou. Čisté vývary se dělají z kostí , které se nechají vyvařit a tím vzniká čistý vývar. Zahuštěné jsou bílé nebo zapražené moukou a podle základu jsou buď masité nebo drůbeží, zeleninové, luštěninové, houbové, atd. Polévky se dají vylepšovat mnoha způsoby třeba žloutkem, máslem, smetanou, droždím, polévkovým kořením a zeleninou. Při výběru polévek se snažíme, aby byly odlišné od hlavního pokrmu - především hustotou, barvou a chutí. Nedáváme nikdy třeba bílou zahuštěnou polévku před masem s omáčkou. Správně by se polévka v jídelníčku měla opakovat maximálně jednou týdně.







Položek: 239, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Polévky:
  • Nízkokalorické polévky
    Nízkokalorické polévky Letošní jaro je mimořádně teplé, a tak se zimní svrchní oděvy odkládají doslova naráz. Jak mizí tento nadbytečný vrchní objem, objevuje se pod ním často objem p..
  • Voňavý kopr
    Voňavý kopr Kopr vonný je známá bylina běžně a poměrně snadno pěstovaná v našich zahrádkách. Praktické využití má kromě kořenů celá rostlina, protože slouží jako zelenina i..
  • Smetanové polévky
    Smetanové polévky Do polévek lze přidávat dlouhou řadu ingrediencí a tím polévky připravené z obvyklých základů různě měnit. Jednou z oblíbených ingrediencí je i smetana. Každá p..


Nové příspěvky