Recepty: Polévky

Polévky Polévky jsou velmi důležitou součástí každého jídelníčku. Jsou také důvodem probuzení chuti k jídlu, což je důležité na příklad při nemoci. Polévky rozdělujeme na: čisté vývary a zahuštěné jiškou. Čisté vývary se dělají z kostí , které se nechají vyvařit a tím vzniká čistý vývar. Zahuštěné jsou bílé nebo zapražené moukou a podle základu jsou buď masité nebo drůbeží, zeleninové, luštěninové, houbové, atd. Polévky se dají vylepšovat mnoha způsoby třeba žloutkem, máslem, smetanou, droždím, polévkovým kořením a zeleninou. Při výběru polévek se snažíme, aby byly odlišné od hlavního pokrmu - především hustotou, barvou a chutí. Nedáváme nikdy třeba bílou zahuštěnou polévku před masem s omáčkou. Správně by se polévka v jídelníčku měla opakovat maximálně jednou týdně.







Položek: 239, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Polévky:
  • Chlebová polévka
    Chlebová polévka Zbývá vám doma chléb a nemáte chuť na topinky? Jedním z řešení, jak zužitkovat starší a tvrdý chléb je chlebová polévka. Chlebová polévka má několik výhod, zákl..
  • Boršč
    Boršč Všichni jistě znají hustou polévku více či méně červené barvy s mírně navinulou chutí, která obsahuje dostatek masa a především zeleniny. S červenou barvou polé..
  • Rychlé zavářky do polévky
    Rychlé zavářky do polévky    Zvláště v jarním a letním období vynecháváme tučnější a hlavně pracnější polévky a připravujeme spíše jen lehčí masové nebo zeleninové vývary. Ale vývar sám o s..


Nové příspěvky