Recepty: Polévky

Polévky Polévky jsou velmi důležitou součástí každého jídelníčku. Jsou také důvodem probuzení chuti k jídlu, což je důležité na příklad při nemoci. Polévky rozdělujeme na: čisté vývary a zahuštěné jiškou. Čisté vývary se dělají z kostí , které se nechají vyvařit a tím vzniká čistý vývar. Zahuštěné jsou bílé nebo zapražené moukou a podle základu jsou buď masité nebo drůbeží, zeleninové, luštěninové, houbové, atd. Polévky se dají vylepšovat mnoha způsoby třeba žloutkem, máslem, smetanou, droždím, polévkovým kořením a zeleninou. Při výběru polévek se snažíme, aby byly odlišné od hlavního pokrmu - především hustotou, barvou a chutí. Nedáváme nikdy třeba bílou zahuštěnou polévku před masem s omáčkou. Správně by se polévka v jídelníčku měla opakovat maximálně jednou týdně.







Položek: 239, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Polévky:
  • Rychlé zavářky do polévky
    Rychlé zavářky do polévky    Zvláště v jarním a letním období vynecháváme tučnější a hlavně pracnější polévky a připravujeme spíše jen lehčí masové nebo zeleninové vývary. Ale vývar sám o s..
  • Pravá česká bramboračka
    Pravá česká bramboračka Bramboračka neboli bramborová polévka je považována za jedno z tradičních českých jídel. A jaká je ta pravá. No přece ta, kterou máme nejraději. To bývá ta, na ..
  • Připravujeme studené polévky
    Připravujeme studené polévky Jakmile začne rtuť na teploměru stoupat, vytrácí se chuť na teplé jídlo. A na co už vůbec není chuť, je talíř teplé polévky. Tekutinu z polévky pak nahrazuje vy..


Nové příspěvky