Recepty: Polévky

Polévky Polévky jsou velmi důležitou součástí každého jídelníčku. Jsou také důvodem probuzení chuti k jídlu, což je důležité na příklad při nemoci. Polévky rozdělujeme na: čisté vývary a zahuštěné jiškou. Čisté vývary se dělají z kostí , které se nechají vyvařit a tím vzniká čistý vývar. Zahuštěné jsou bílé nebo zapražené moukou a podle základu jsou buď masité nebo drůbeží, zeleninové, luštěninové, houbové, atd. Polévky se dají vylepšovat mnoha způsoby třeba žloutkem, máslem, smetanou, droždím, polévkovým kořením a zeleninou. Při výběru polévek se snažíme, aby byly odlišné od hlavního pokrmu - především hustotou, barvou a chutí. Nedáváme nikdy třeba bílou zahuštěnou polévku před masem s omáčkou. Správně by se polévka v jídelníčku měla opakovat maximálně jednou týdně.







Položek: 239, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Polévky:
  • Krémové polévky
    Krémové polévky Ve velkém sortimentu polévek, které vaříme či si uvařit můžeme, mají své místo i jemné krémové polévky. Jediné, co k jejich přípravě potřebujeme, jsou vhodné su..
  • Cibulačka
    Cibulačka Polévku z cibule, která bývá vařena v nejrůznějších variantách označujeme jednoduchým a výstižným názvem cibulačka. Jedná se o polévku velmi chutnou, zvláště př..
  • Připravujeme studené polévky
    Připravujeme studené polévky Jakmile začne rtuť na teploměru stoupat, vytrácí se chuť na teplé jídlo. A na co už vůbec není chuť, je talíř teplé polévky. Tekutinu z polévky pak nahrazuje vy..


Nové příspěvky