Recepty: Pomazánky

Pomazánky Pomazánky jsou nejčastěji využívaným doplňkem k pečivu na oslavách nebo jen tak při klidné rodinné snídani. Na pomazánky neexistují „zaručené“ recepty, chuť a množství surovin si většinou každý z nás vytvoří podle sebe a neměli bychom tedy na nich nic pokazit. Základem pro pomazánky je většinou máslo (nejlépe rostlinné) nebo měkký tavený sýr. Do pomazánek můžeme přidávat najemno nakrájený salám, některé druhy zeleniny, jako je okurka, paprika, cibule, česnek nebo pórek. Vhodnou surovinou je také tuňák, strouhaný sýr, natvrdo vařená vejce, strouhaná syrová mrkev a měkký tvaroh. Doplňujeme několika lžičkami hořčice, kečupu či majonézy. Pro přípravu pomazánky můžeme použít také vařené maso, které umeleme nebo velice jemně nakrájíme. Vždy nejdříve utřeme máslo společně se všemi surovinami kromě zeleniny. Tu přidáváme až nakonec, abychom ji neponičili. Pokud v pomazánce chceme mít i česnek, musíme být obzvláště opatrní při solení.







Položek: 172, zobrazeno: 1 - 20
První strana Předchozí strana 123456Další strana Poslední strana



Články z kategorie Pomazánky:
  • Mořské ryby ve studené kuchyni
    Mořské ryby ve studené kuchyni Mořské ryby jsou oprávněně doporučovány pro svůj obsah minerálů a především jódu k pravidelné konzumaci. Dá se z nich samozřejmě připravit teplé jídlo jako hlav..
  • Jak se dělá čatní
    Jak se dělá čatní Čatní je velmi hustá pikantní omáčka, která se podává jako dochucující příloha k některým chuťově méně výrazným jídlům. Podobnou funkci u nás měla a ještě má ho..
  • Bezinky
    Bezinky "Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni", praví jedno staré lidové přísloví. Už z něho vyplývá, že bezinka neboli bez černý patří mezi dřeviny, které mají ..


Nové příspěvky