Tisk

Předvařená rýže

Předvařená rýže je polotovar běžně prodávaný v obchodech. Jeho výhodou je to, že rýže je, jak z názvu vyplývá, již předvařená, takže potřebuje jen velmi málo času na to, aby byla měkká a sypká. Většinou stačí povaření v rozsahu asi 5 minut. Správně vyrobená předvařená rýže je upravena tak, že předvařením je odstraněn povrchový škrob a všechny živiny zůstanou v zrnkách rýže. Předvařenou rýži mohou distribuovat různí výrobci, proto je vhodné se seznámit s návodem na přípravu a podle něj pak postupovat. 


Další pojmy slovníku:

  • Hlíva ústřičná

    Hlíva patří mezi velmi chutné houby. Má výraznou houbovou chuť a je vonnější než žampiony. Mírnou nevýhodou je to, že je poněkud tužší a proto...

  • Pastinák

    Pastinák je kořenová zelenina a pochází z Evropy.Svým vzhledem je velmi podobný petrželi, ale má sladší kořen, který svou chutí spíše připomíná...

  • Platýs

    Platýsů je několik druhů žijících v evropských mořských vodách. Všechny druhy mají společný tvar a tím je velmi ploché tělo. Chuťově se jedná o...

  • Pudinkový prášek

    Pudinkový prášek je vyráběn ze škrobové moučky, která zajišťuje tuhnutí pudinku po uvaření a zchladnutí. Pudinkový prášek je již obohacen o...

  • Anglická slanina

    Anglická slanina je speciální uzený masný výrobek, oblíbený především v anglosaských zemích, kde se plátky slaniny opékají dokřupava. Vyrábí se...



Nové příspěvky