Tisk

Předvařená rýže

Předvařená rýže je polotovar běžně prodávaný v obchodech. Jeho výhodou je to, že rýže je, jak z názvu vyplývá, již předvařená, takže potřebuje jen velmi málo času na to, aby byla měkká a sypká. Většinou stačí povaření v rozsahu asi 5 minut. Správně vyrobená předvařená rýže je upravena tak, že předvařením je odstraněn povrchový škrob a všechny živiny zůstanou v zrnkách rýže. Předvařenou rýži mohou distribuovat různí výrobci, proto je vhodné se seznámit s návodem na přípravu a podle něj pak postupovat. 


Další pojmy slovníku:

  • Bramborové krokety

    Bramborové krokety se připravují z vařených brambor a stejně jako hranolky se prodávají jako polotovar. Při domácí přípravě bramborového těsta se...

  • Rajče

    Rajče neboli rajské jablko pochází z Jižní Ameriky a kdysi se mu říkalo jablko lásky. Rajče je příbuzné bramboru, plod je bobule. Přestože bylo v...

  • Špenát

    Špenát je listová zelenina vyšlechtěná z planých druhů. K přímé spotřebě se doporučuje především pro svůj obsah provitamínu A, velké množství...

  • Ananas

    Ananas je dužnaté plodenství mnoha drobných plodů (bobulí), které srůstají a vytvářejí tzv. nepravý plod. Rostlina pochází z Jižní Ameriky a v...

  • Mořský jazyk

    Mořský jazyk je jedna z nejchutnějších mořských ryb. Patří mezi platýsovité a proto má její tělo zploštělý tvar. Nejlepší maso má kus vážící cca 50...



Nové příspěvky