Tisk

Pšeničná krupička

 Pšeničná krupička je jen o něco hruběji mletá a má také o něco tmavší barvu než hrubá mouka. Používá se na vaření kaší, zvláště pro malé děti, takže se jí někdy také říká dětská krupička. Tento název je někdy obsažen i v obchodním označení. Kromě kaší se z ní připravují nákypy a může se přidávat do hrubé mouky, protože se tím podpoří kyprost těsta.


Další pojmy slovníku:

  • Nektarinka

    Jedná se o zvláštní druh broskve, která má zcela hladkou slupku. Tím se liší od ostatních druhů broskví a proto se někdy nazývá nepravá broskev....

  • Králík

    Králík se u nás pro maso chová částečně ve velkochovech, ale pak především v domácím chovu a pro obchodní účely se vykupuje a zpracovává tak, že...

  • Řepkový olej

    Řepkový olej se vyrábí ze semen řepky olejné a jedná se o jeden z nejpoužívanějších olejů u nás. V potravinářském průmyslu je využíván pro výrobu...

  • Dresink (Dressing)

    Dresink je zálivka na saláty. Obecně se používají hlavní tři druhy dresinků, kyselý, krémovitý a vařený. Kyselé dresinky se připravují z octa a...

  • Gratinování

    Francouzský termín " au gratin" znamená zapečený, z toho vyplývá, že gratinování je český výraz pro zapékané pokrmy. Zapékají se nejen...

Recepty s "Pšeničná krupička":

  • Křehké bramborové knedlíky

    Brambory uvaříme, horké propasírujeme a necháme vychladnout. Pak přidáme krupičku, solamyl, sůl, spojíme vejcem a propracujeme v hladké těsto....

  • Opravdu dobrá kuřecí polévka

    Ve vodě uvaříme kuřecí kostry. Vyndáme kostry z vývaru a obereme maso do polévky, přidáme zeleninu, vegetu a bujón a uvedeme do varu. Přidáme...

  • Urychlené škubánky na slano

    Musíme brambory napřed oloupat a nakrájet na kousky a uvařit na měkko. Potom jak jsou brambory uvařené vodu slijeme do hrnečka. Tuto vodu pak...

  • Chlupaté knedlíky s vařenými brambory

    Syrové brambory oloupeme a ihned přelijeme trochou horkého mléka. Na cedníku je necháme okapat, pak je dáme do mísy a přidáme vařené nastrouhané...

  • Dietní rybí polévka

    Očištěnou rybí hlavu a vnitřnosti vložíme do studené vody, osolíme, uvedeme do varu a uvaříme doměkka. Vývar slijeme, přidáme do něj na nudličky...



Nové příspěvky