Co je/jsou Pšeničná mouka hladká

 Při mletí potravinářské pšenice se hladké mouky dosáhne mletím hrubších částic zrna najemno a konečným prosátím. Hladká mouka je hladká na pohled i na omak a podle druhu pšenice má bílou až smetanovou barvu. Slouží k přípravě tukové jíšky pro zahuštění polévky nebo omáčky, pro přímé zahušťování záchlechtkou například bílých polévek. Je nutné ji dobře provařit, aby ztratila moučnou příchuť a polévka nebo omáčka byly hladké a jemné. Kromě toho je vhodná na přípravu téměř všech druhů cukroví a dobře se s ní pracuje u vyvalovaných moučníků. Svou jemnost přenáší i na jiné moučníky, takže se někdy částečně přidává i do piškotových nebo třených těst. Je vhodná na litá těsta, která se buď pečou jako svítky nebo z nich smaží palačinky nebo lívance. Může se přidávat do doma pečeného bílého pečiva (housek, rohlíků a vek), protože hodně nabývá. Chléb se peče výhradně z hladké mouky.