Exkluzivní rajská omáčka doplněná smetanou

Exkluzivní rajská omáčka doplněná smetanou
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg čerstvých rajčat (nebo 20 dkg rajčatového protlaku)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 dl šlehačky
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 3 kuličky pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • kousek skořice
  • 1/2 citronu
  • cukr
  • sůl
  • 1litr vývaru z kostí (nebo bujónové kostky)

Postup receptu

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v rozehřátém oleji
  2. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme a přidáme k zelenině
  3. Dále přidáme všechno koření, oloupaný citron (bez jader) nakrájený na plátky, zalijeme vývarem a asi 30 minut dusíme
  4. Pak z omáčky vyjmeme koření a rozmixujeme ji
  5. Uvedeme znovu do varu, ve smetaně rozmícháme mouku a za stálého míchání ji vlijeme do vroucí omáčky
  6. Zvolna povaříme a dochutíme solí, cukrem, případně citronovou šťávou
  7. Podáváme s vařeným masem, plněnými paprikami, masovými kuličkami
  8. Příloha: knedlíky, noky, těstoviny, rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X