Cuketová musaka na tradiční řecký způsob

Cuketová musaka na tradiční řecký způsob
Doba přípravy: 95 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg mletého masa
  • 50 dkg brambor
  • 2 cibule
  • 6 rajčat
  • 2 papriky
  • 1 menší cuketa
  • 1 dl oleje
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • tymián
  • majoránka
  • 2,5 dl vývaru z kostí nebo vody s rozpuštěným masoxem
  • jogurt nebo zakysaná smetana
  • 2 vejce

Postup receptu

  1. Oloupané cibule nakrájíme a zpěníme je na rozehřátém oleji
  2. Pak přidáme mleté maso, opečeme, vmícháme pokrájená rajčata, papriky a cuketu, osolíme a okořeníme
  3. Pekáček vytřeme olejem a vrstvíme maso se zeleninou a tence nakrájené oloupané brambory
  4. Každou vrstvu ochutíme nadrobno nasekaným česnekem
  5. Poslední vrstvou jsou brambory
  6. Zalijeme vývarem a pečeme asi 45 minut v troubě při 200 °C
  7. Bílý jogurt nebo zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, osolíme a nalijeme na zapečenou musaku
  8. Zapékáme ještě asi 15–20 minut, až se vytvoří zlatavá kůrka

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X