Chutná kapusta dušená na slanině

Chutná kapusta dušená na slanině
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 menší hlávky kapusty
  • 50 g tuku
  • 50 g cibule
  • 40 g mouky
  • sůl
  • pepř
  • kousek slaniny

Postup receptu

  1. Kapustové listy zbavíme silných žeber a nakrájíme je na tenké nudličky
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a společně s cibulkou osmahneme
  3. Přidáme nakrájenou kapustu, sůl, pepř a trochu podlijeme a dusíme
  4. Když kapusta změkne a voda se vyvařila, zaprášíme ji moukou, pak mírně podlijeme vodou nebo polévkou
  5. Pro chuť můžeme přidat trochu šťávy z pečeně, zbylé omáčky z roštěnek, guláše a podobně
  6. Můžeme zlepšit ještě kouskem nakrájené šunky, uzeného masa nebo salámu
  7. Kdo rád může přidat i česnek
Komentáře
  1. Do kapusty přidávám ještě na jemno nasekanou cibulku osmahlou na tuku, ale jinak je výborná s vařenýma bramborama.

  2. To je výborný nápad:))To hned vyzkouším to musí být strašně dobrý, cibulka to navonní a bezvadně ochutí.

  3. Sladké knedlíky snad mají rádi všichni neznám nikoho kdo je nemá rád:)Už od dětství je máme rádi, tak proto je dělám do teď u nás jsou nej kynuté a tvarohové knedlíky:)I s jablky jsme je zkoušela plnit:) dřív se plnily jablky hodně, měl je každej na zahrádce, tak co s nimi.

  4. my ty knedlíky děláme snad s čímkoliv od sledkého ovoce po zelíčkovou směs se škvarky a uzeninovou směs.
    Máme je mooc rádi všichni na všechny způsoby

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X