Tisk

Rybí filé

Rybí filé je všeobecný název pro části mořských ryb. Většinou se jedná o některý z druhů tresky. Ryby jsou již očištěné a prodávané jako řezy neboli filety rybího masa. U nás jsou k dostání zmražené. Rybí filé z mořských ryb je důležitým zdrojem jódu, kterého je v naší oblasti mírný nedostatek, navíc se jedná o bílé a netučné maso. Maso lze upravovat všemi způsoby tepelné úpravy. Může se vařit, péct, dusit, smažit nebo zapékat. Vhodné je i pro grilování. Jednotlivé úpravy se doplňují zeleninou, smetanou nebo sýry. Z rybího filé se mohou vařit i polévky nebo je využít ve studené kuchyni k přípravě salátů nebo pomazánek. 


Další pojmy slovníku:

  • Brzlík

    Brzlík je žláza, kterou mají pouze mladá zvířata, v dospělosti pak u nich zaniká. Z tohoto důvodu se u nás méně, v zahraničí pak častěji, používá...

  • Želatina

    Želatina je zpevňovací přísada pro přípravu rosolů. Vyrábí se průmyslově z vařených hovězích kostí a šlach a dalších jatečných zdrojů. Prodává se...

  • Vepřový bůček

    Vepřový bůček je maso z boční části vepře. Jedná se o poměrně tučnou část masa, které je tukem silně prorostlé a tukovou vrstvou je i obalené....

  • Treska obecná

    Treska je poměrně rozšířená mořská ryba. Existuje v několika druzích, ale nejrozšířenější je treska obecná. Jedná se o rybu, která dosahuje délky...

  • Okurka salátová

     Okurka je teplomilná plodová zelenina pocházející z Indie a je příbuzná s tykvemi. Šlechtěním již bylo odstraněno hořknutí plodů pěstovaných...

Recepty s "Rybí filé":

  • Salát z rybího filé

    Částečně rozmražené rybí filé osolíme a opečeme na obou stranách na oleji tak, aby bylo filé měkké. Očištěnou kořenovou zeleninu uvaříme v troše...

  • Rybí filé na zelenině

    Rybu nejdříve omyjeme,osušíme,pokapeme citrónovou šťávou,osolíme a nakrájíme na kousky.Oloupeme mrkev,cibuli a společně s paprikami nakrájíme...

  • Pikantní zapečená ryba

    Rybí porce osolíme, okmínujeme a pokapeme citronovou šťávou. Ze smetany, kečupu, hořčice, sójové omáčky, vajec, solamylu, prolisovaného česneku a...

  • Rybí polévka s knedlíčky

    V hrnci na polévku rozškvaříme polovinu slaniny a orestujeme na ní jednu jemně nakrájenou cibuli.Osmažené suroviny zalijeme vodou a uvedeme do...

  • Rybí karbanátky

    Filé rozmrazíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Housky nakrájíme na kousky, přidáme k rybám, promícháme a počkáme až housky změknou....



Nové příspěvky
  • 2 dávky nestačily
    Jo. Těsto se lepí na ruce jako živé, ale výsledek je bomba. Dělal jsem na večeři (radši z dvou...
  • Grilování
    Dobrý den, na grilu mám nejraději kuřecí maso. Vřele doporučuji tento recept...
  • Re: Vám chutná Hellmans?
    Ne, Hellmans nám doma naprosto nechutná, ale lidi ji tu v Čechách kupují, tak nevím. My máme rádi...
  • Re: Re: Měla by se péct 3 hodiny.
    Děkuji za super trik. určitě ho časem vyzkouším. Marek z https://www.rawmarket.cz
  • Hamburgery
    Dobrý den, hamburgery musejí být dobře ugrilovány. Odpověď naleznete zde:...