Rybí filé se žampiony

Rybí filé se žampiony
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg rybího filé
  • 20 dkg žampionů
  • 6 dkg slaniny
  • 2 dkg hladké mouky (1 rovná lžíce)
  • 3 dkg másla
  • strouhanka
  • strouhaný sýr
  • pepř
  • sůl
  • vývar.

Postup receptu

  1. Drobně nakrájené žampiony osolíme, opepříme a podusíme na rozškvařených kostičkách slaniny
  2. Rybí filé nakrájíme na tenké plátky, polovinu urovnáme do zapékací misky, poklademe je žampionovou směsí, osolíme a přidáme druhou polovinu rybích plátků
  3. Ryby polijeme šťávou z dušených žampionů zředěnou 1,5 dl vývaru, v němž jsme rozmíchali mouku
  4. Posypeme strouhankou a strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a upečeme v horké troubě
  5. Příloha: vařené brambory, rýže, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X