Ingredience
- 1 kg rybího masa
3 lžíce krupice (dětské)
1 lžíce oleje
5 lžic strouhanky
sůl
1/2 lžičky pepře
špetka muškátového květu - majoránka
(možno i jiné koření dle chuti)
Postup receptu
- Ryby vykucháme, odstraníme šupiny a hlavu, uvaříme na pařáku do měkka
- Potom vykostíme pouze páteř a velké dlouhé kosti
- Umeleme (možno přidat k mletí
cibuli a česnek) - Pak k mletému přidáme všechny přísady a pořádně prohněteme
- Tvoříme malé kuličky a rozplácneme na placičku
- Ve fritéze opečeme do zlatova
-
(Neobalujeme ve strouhance)
Naházíme do sklenic, proložíme cibulí, možno i feferonu atd
- Zalejeme horkým
nálevem (DEKO + 40 cukerinů) - Uzavřeme sklenice a necháme asi 5 dní uležet