Rychlé recepty pro chvíle, kdy chybí čas na vaření

Pokud nechcete vařit z polotovarů, pak pravděpodobně sáhnete po receptech, jejichž příprava příliš času nezabere.

Které to jsou? Rizoto, karbenátky nebo něco zapečeného?

Přinášíme vám nápady na rychlou přípravu jídel. Jedná se hlavně o masové pokrmy.

1. Rizoto s kuřecím masem

Výhodou kuřecího masa je to, že stačí opravdu tak půl hodiny a je propečené nebo podušené. Proto ho můžeme použít i pro rizoto.

INGREDIENCE:

  • 300 g kuřecího masa – prsa, steaky
  • 1 cibule
  • kousek celeru
  • 1 až 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 hrsti mraženého hrášku
  • tvrdý sýr
  • olej
  • 1 hrnek rýže

POSTUP:

  1. Rýži propereme ve studené vodě a dáme ji dusit s přídavkem lžičky oleje, několik zrnek pepře. Dle chuti ji osolíme.
  2. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. V kastrolu na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Přidáme nakrájené kuřecí maso a nastrouhanou omytou zeleninu.
  5. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
  6. Jak je rýže a maso hotové, vše společně smícháme.
  7. A můžeme servírovat. Jednotlivé porce můžeme na talířku posypat postrouhaným tvrdým sýrem.

zdroj: wszelkieprzepisy.pl

2. Karbanátky

Když koupíme vepřové maso již namleté, pak samotné usmažení karbanátek je otázkou maximálně hodiny našeho času.

INGREDIENCE:

  • 400 g mletého vepřového masa
  • 1 cibule
  • kousek špeku
  • 1 žemle
  • 4 lžíce mléka
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř mletý
  • celý kmín
  • majoránka
  • olej
  • strouhanka

POSTUP:

  1. Do misky dáme nakrájenou žemli, kterou jsme zvlhčili mlékem.
  2. Přidáme mleté maso a řádně promícháme.
  3. Doplníme vejce a ochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou.
  4. V kastrolu osmažíme na špeku nadrobno nakrájenou cibuli a tu potom přidáme do masové směsi.
  5. Z hmoty tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
  6. Na pánvičce rozehřejeme olej a v něm karbanátky osmažíme z obou stran do zlatova.

zdroj: nettiecronish.com

3. Zapečené těstoviny

Kupte kousek uzeného masa a připravte si rychlé zapečené těstoviny.

INGREDIENCE:

  • 400 g uzeného masa
  • 300 g těstovin
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • česnek dle chuti
  • olej nebo sádlo
  • 3 vejce
  • půl hrnku mléka

POSTUP:

  1. Ve vodě uvaříme doměkka uzené maso.
  2. Maso vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.
  3. Těstoviny uvaříme dle návodu doměkka.
  4. Vezmeme zapékací misku, kterou vymažeme sádlem nebo olejem.
  5. Na dno dáme uvařené těstoviny a nakrájené uzené maso.
  6. Vše osolíme, opepříme a dochutíme utřeným česnekem.
  7. Vajíčka rozklepneme do hrnku, doplníme mlékem a rozšleháme.
  8. Vejce i s mlékem nalijeme na těstoviny v zapékací misce.
  9. Dáme zapéci do trouby na 180 stupňů Celsia asi po dobu 40 minut.

Hotový recept na zapečené těstoviny

zdroj: christinespantry.com

Pokud chcete vyzkoušet i další recepty na rychlé a snadné pokrmy, máme pro vás tip – rychlá jídla z jednoho hrnce. Jejich velkou výhodou je, že již nemusíte chystat zvláště přílohu, takže příprava oběda se vám o to zkrátí.

 

Sdílejte svým přátelům

Ohodnoťte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *