Tisk článku

Rychlé recepty

Neustálý spěch a shon nás často nutí vařit z nekvalitních polotovarů, přičemž hodnota důležitých vitaminů a minerálů v jídle nedosahuje takového množství, které je důležité pro správnou funkci našeho organismu. V článku najdete několik dobrých tipů, jak uvařit do třiceti minut a přitom nepoužít ani jedinou masovou konzervu nebo předsmažené kuřecí nugety. Naše online kuchařka vám nabídne rychlé a jednoduché recepty.

Rychlé recepty

Čerstvá nebo mražená zelenina?

Mražená zelenina, pokud je dobře zpracována, neztrácí vitaminy, a proto se nemusíme bát ji použít. Její vaření zabere asi 15 minut. Zakoupit můžeme míchanou zeleninu nebo pouze jednodruhovou. Můžeme ji použít k vaření i pečení. V letním období, kdy je zelenina nejlevnější, si ji můžeme připravit sami a používat celoročně. Pokud ovšem mraženou nechceme, přichystáme si čerstvou zeleninu večer předem, uložíme do chladničky a druhý den ji máme připravenou k vaření.

Zbytky pečeného masa

Zbyla vám pečeně, ale už nestačí na oběd pro všechny členy rodiny? Udělejte si masové rizoto. Níže uvedeme jednoduchý a rychlý recept. Zbytky masa můžeme použít i do zapečených pokrmů nebo je opéct společně s pórkem na pánvi, zalít rozšlehaným vejcem a podávat s bagetou. Pečení je nesrovnatelně rychlejší, než u syrového masa.

Maso masíčko

Namísto obalení kuřecích nebo krůtích řízků, můžete maso opéct přírodně. Plátky mírně naklepejte, osolte, opepřete a na rozpáleném oleji osmažte z obou stran. Pečení ryb je někdy zdlouhavé, ale pokud si plátky předem rozmrazíte, budete je mít během 20 minut. Plátky vložte do pánve či pekáčku, podlijte trochou vody, osolte, okmínujte a poduste je z obou stran až do vypaření vody. Rybu vyjměte, do pekáčku nalijte trochu oleje a smažte ji z obou stran asi 5 minut. A co takhle vinná klobása? Připravuje se stejným způsobem, jako rybí plátky. Na trošce vody ji poduste, po vypaření vody přilijte olej a opečte dozlatova. Pečení trvá asi 10 minut, celková příprava zhruba 20 minut. Také mleté maso je vhodné pro přípravu rychlých pokrmů. Karbanátky i s osmažením budete mít hotové do 25 minut.

Omáčky a zavářky

Omáčky k těstovinám můžete také připravit večer předem nebo zakoupit v supermarketech v různých chuťových variacích. Jestliže se váš recept neobejde bez masa, využijte mražených masových kuliček, které nejdříve rozmrazíte, krátce opečete na oleji, podlijete trochou vody a podusíte 5 minut. Pak přidejte omáčku a postupujte podle návodu. Další čas získáte zakoupením již hotových zavářek nebo jíšek. Prodávají se většinou granulované – světlé nebo tmavé, snadno se s nimi pracuje a jídlo v sobě nikdy nebude mít hrudky.

Recept: MASOVÉ RIZOTO

Ingredience:
10- 15 dkg pečeného masa, 1 cibule, sůl, mletá sladká paprika, 1 kostka zeleninového nebo masového bujónu, 1 lžíce hladké mouky, 2-3 sáčky předvařené rýže, zelenina podle libosti (nemusí být)

Postup:
Uvařte 2-3 sáčky rýže podle návodu. Maso rozkrájejte na kousky a 1 cibuli nakrájejte na kostičky , obojí osmahněte na zbytku tuku vypečeného z masa. Přidejte lžičku mleté sladké papriky, zalijte vývarem (nebo vodou a přidejte 1 zeleninový nebo masový bujón) cca 1 dcl, 5 minut poduste a zaprašte hladkou moukou. Přisypte hotovou rýži, promíchejte a můžete podávat. Na tento pokrm se hodí vepřové a drůbeží maso (můžete použít i zbytky králíka). Příprava trvá cca 20 minut.

 





Příspěvky ke článku: Rychlé recepty

Vložit nový příspěvek
Rychlé recepty jsou bezvadné Autor: Cecuša, vloženo 04.10.2009
OdpovědětNo prostě rychlé recepty jsou bezvadné halvně pro mě která nemá moc v oblibě složité recepty:)


Nové příspěvky