Tisk

Rýžová mouka

Rýže je základní asijskou potravinou, proto se z ní samozřejmě vyrábějí i další produkty. Jedním z nich je i rýžová mouka. Jedná se o mouku neobsahující lepek, která se mele z obroušených bílých i hnědých rýžových obilek. V Asii se používá především k zahušťování pokrmů a k přípravě některých typických asijských příloh, zvláště pak různých druhů nudlí. Rýžová mouka samotná nebo ve spojení s jinou moukou je základem pro pečení koláčů a sušenek. Při používání rýžové mouky se musíme inspirovat asijskými recepty. 


Další pojmy slovníku:

  • Sójový olej

    Sójový olej se vyrábí lisováním ze semen sóji. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny, aminokyseliny a současně je i cenným zdrojem lecitinu. Obsahuje...

  • Suflé

    Je to lehký, nadýchaný pečený dezert se žloutky, bílky a dalšími přísadami. Že by měl být dezert opravdu nadýchaný až načechraný, dokládá název...

  • Acidofilní mléko

    Acidofilní mléko je druh kysaného mléka, které bylo vyrobeno za pomoci mléčných bakterií. Podle druhu těchto bakterií, které patří mezi acidofilní...

  • Čokoláda

    Čokoláda a kakao se připravují z plodů mexického stromu kakaovníku (Theobroma cacao), které obsahují 20-30 bílých semen. Z fermentovaných, sušených...

  • Slunečnicový olej

    Slunečnicový olej se lisuje ze semen zcela dozrálé kukuřice. Nemá žádnou výraznou barvu, vůni ani chuť a je vhodný k různému použití. Podle druhů...



Nové příspěvky