Tisk

Rýžová mouka

Rýže je základní asijskou potravinou, proto se z ní samozřejmě vyrábějí i další produkty. Jedním z nich je i rýžová mouka. Jedná se o mouku neobsahující lepek, která se mele z obroušených bílých i hnědých rýžových obilek. V Asii se používá především k zahušťování pokrmů a k přípravě některých typických asijských příloh, zvláště pak různých druhů nudlí. Rýžová mouka samotná nebo ve spojení s jinou moukou je základem pro pečení koláčů a sušenek. Při používání rýžové mouky se musíme inspirovat asijskými recepty. 


Další pojmy slovníku:

  • Rýže basmati

    Je to dlouhozrnná rýže s jedinečným aroma a jemnou delikátní chutí. Nakonec i její název znamená v překladu aromatická nebo také jemná. Pěstuje se...

  • Sójový olej

    Sójový olej se vyrábí lisováním ze semen sóji. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny, aminokyseliny a současně je i cenným zdrojem lecitinu. Obsahuje...

  • Flambování

    Flambování je francouzský výraz pro dokončovací úpravu pokrmů, která spočívá v tom, že se polijí alkoholem a zapálí. Kromě efektu při servírování...

  • Mandle

    Jsou to semena mandloně, středozemní dřeviny příbuzné broskvi. Plod je obalen zelenou slupkou, která se později sloupne. Jeden z nejoblíbenějších...

  • Vepřové koleno

    Vepřové koleno je část vepřové nohy s kolenním kloubem a kůží a větším podílem tučnějšího masa. Koleno se především vaří a podává teplé jako ovar s...



Nové příspěvky