Lehký rýžový nákyp s mandarinkami a jogurtem

Lehký rýžový nákyp s mandarinkami a jogurtem
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg rýže
  • 1 l mléka
  • 3 vejce
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 15 dkg cukru
  • špetka soli
  • 3 lžíce másla
  • 1 balení kompotovaných mandarinek
  • cca 6 lžic polohrubé mouky
  • 1 bílý jogurt

Postup receptu

  1. V mléce uvaříme rýži
  2. Mezitím ušleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem do pěny
  3. Přidáme polovinu šťávy z mandarinek, jogurt a zašleháme
  4. Postupně přidáváme mouku, ale jen tak, aby hmota měla řidší hustotu
  5. Hmotu přidáme do uvařené rýže spolu s mandarinkami, které jsme nechali okapat, a opatrně přimícháme sníh
  6. Pečeme v předehřáté troubě
  7. Můžeme ozdobit dle libosti ještě ovocem, oříšky nebo čímkoliv, co máme rádi

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X