Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 15 dkg rýže
  • 0,8 l mléka
  • sůl
  • půl kostky másla
  • 2-3 lžíce moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 50 dkg meruněk
  • 4 lžíce rybízového džemu
  • 1 vanilkový cukr
  • strouhanka.

Postup receptu

  1. Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli
  2. Uvařenou rýži necháme vychladnout
  3. Máslo ušleháme do pěny a postupně přidáváme cukr, žloutky, vychladlou rýži
  4. Nakonec vmícháme sníh z bílků ušlehaný s trochou cukru
  5. Pekáček nebo zapékací misku vytřeme máslem, vysypeme jemnou strouhankou, na dno rozetřeme třetinu připravené rýže a poklademe polovinou rozpůlených a vypeckovaných meruněk
  6. Zakryjeme druhou třetinou rýže a na ni rozetřeme rybízový džem
  7. Na džem narovnáme druhou polovinu meruněk a zakryjeme zbytkem rýže
  8. V mírně vyhřáté troubě pečeme asi 50 minut
  9. Upečený nákyp pocukrujeme vanilkovým cukrem smíchaným s trochou moučkového cukru

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X