Tisk

Sauté

Je to způsob vaření, kdy se používá malé množství tuku v mělké pánvi, vysoká teplota a rychle se připraví všechny složky v pánvi najednou. Hlavní surovina i přísady se nakrájí na kousky nebo na tenké plátky, vloží na pánev a pravidelně během úpravy se vše míchá. Ve výsledku je maso  mírně zahnědlé a přitom si zachová svoji strukturu, šťavnatost i chuť. Ostatní přísady jsou také měkké a ze všech přísad tak vznikne omáčka zajímavé chuti.


Další pojmy slovníku:

  • Kapusta hlávková

    Hlávková kapusta je košťálová zelenina s vysokým obsahem potřebných živin, která patří do zelných odrůd vyšlechtěných z plané brukve zelné, planě...

  • Dresink (Dressing)

    Dresink je zálivka na saláty. Obecně se používají hlavní tři druhy dresinků, kyselý, krémovitý a vařený. Kyselé dresinky se připravují z octa a...

  • Kefír

    Kefír je mléčný výrobek, který se vyrábí ze svařeného mléka zakvašeného kefírovým zákysem. Původní receptura přípravy tohoto nápoje pochází z...

  • Olivový olej

    Proslulý olivový olej se vyrábí hlavně v zemích přiléhajících ke Středozemnímu moři, což znamená v Řecku, Itálii, Francii, a Španělsku a tam je...

  • Ďas mořský

    Mořská ryba, která žije u středozemního a atlantického pobřeží Evropy, Afriky a Ameriky v poměrně velké hloubce. Má tak velkou a bizarní hlavu, že...

Recepty s "Sauté":

  • Papriky plněné rýžovým salátem

    Papriky rozpůlíme a očistíme. Studenou dušenou a osolenou rýži promícháme s majonézou. Přidáme velmi najemno nakrájenou usekanou šunku, hrášek a na...

  • Králík na paprice

    Maso omyjeme a pokrájíme na kousky a posolíme. Na tuku zpěníme cibulku, přidáme papriku sladkou, lehce ji zasmahneme, přidáme maso a po bobou...

  • Schovaný králík

    Maso nakrájíme, částečně nebo zcela vykostíme a osmahneme na oleji. Osmahnuté maso posypeme kořením. Na troše tuku (můžeme však i na slanině),...

  • Čaj s mátou

    Sáčky zalijeme vroucí vodou a necháme 4 minuty vyluhovat. Pak slijeme do šálků a osladíme podle chuti.

  • Kuřecí závitky s broskvemi

    Kuřecí řízky opláchneme, osušíme, pak je lehce naklepeme, hustě posypeme strouhaným kokosem a znovu naklepeme tak, aby se kokos vmáčkl do masa....



Nové příspěvky