Tisk

Sauté

Je to způsob vaření, kdy se používá malé množství tuku v mělké pánvi, vysoká teplota a rychle se připraví všechny složky v pánvi najednou. Hlavní surovina i přísady se nakrájí na kousky nebo na tenké plátky, vloží na pánev a pravidelně během úpravy se vše míchá. Ve výsledku je maso  mírně zahnědlé a přitom si zachová svoji strukturu, šťavnatost i chuť. Ostatní přísady jsou také měkké a ze všech přísad tak vznikne omáčka zajímavé chuti.


Další pojmy slovníku:

  • Bobkový list

    Jsou to kožovité listy vavřínu, teplomilného stálezeleného stromku, který roste po celé středozemní oblasti, i když původně pochází z Asie. Používá...

  • Celozrnná mouka

    V obilném zrnu je nejvíce buničiny a nerostných solí, pod slupkou se pak nachází bílkoviny, tuky a vitamíny B. Ve vnitřku zrna je pak nejvíce...

  • Šalvěj lékařská

    Známá rostlina severního Středozemí má plstnaté listy, silně aromatickou vůni a kořennou chuť. Barva listů, chuť a vůně jsou u různých druhů...

  • Kypřící prášek do pečiva

    Kypřící prášek do pečiva je suché kypřidlo, používané při pečení moučníků nebo rychlého pečiva. Prášek působí na těsto svou chemickou reakcí, která...

  • Hejk

    Hejk je mořská dravá ryba, které se také říká mořská štika, protože se živí drobnějšími rybkami. Její správný název je štikozubec obecný, ale je...

Recepty s "Sauté":

  • Pomazánka z olomouckých tyčinek

    V misce vidličkou rozmačkáme tyčinky, umícháme se smetanovým sýrem, nastrouhanou cibulí a jablkem. Vmícháme nakrájenou pažitku. Osolíme, ochutíme...

  • Chlebová polévka švýcarská

    Na tuku opečeme dozlatova na tenké kousky nakrájený chléb. Zalijeme bujónem, vložíme cibuli s bobkovým listem a hřebíčkem a přidáme ostatní koření...

  • Velikonoční špenátová nádivka

    Špenát spaříme a posekáme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek posekáme, sýr nastrouháme, šunku pokrájíme na kostičky. Na oleji...

  • Maďarská slepičí polévka

    Očištěnou a opláchnutou slepici vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Přidáme pepř, prolisovaný česnek, na půlku rozkrojenou cibuli a vaříme,...

  • Orlická růže

    Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Uzený bůček nebo slaninu pokrájíme na kostičky, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, pórek a na hrubé...



Nové příspěvky