Sekaná z mletého masa se sýrem a salámem

Sekaná z mletého masa se sýrem a salámem
Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg mletého masa
  • 15 dkg strouhaného sýra
  • 15 dkg šunkového salámu
  • 1/2 lžičky sardelové pasty
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl
  • tuk na pečení
  • 1 cibule
  • 1/2 kostky masoxu (nemusí být)

Postup receptu

  1. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme a opepříme
  2. Sardelovou pastu utřeme s máslem do pěny a dobře ji promícháme s mletým masem, do kterého ještě přidáme strouhaný sýr a na kostičky nakrájený šunkový salám
  3. Z hmoty vytvarujeme šišku, zabalíme ji do alobalu a necháme přes noc v chladničce proležet
  4. Druhý den ji upečeme v pekáči na tuku spolu s nakrájenou cibulí
  5. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou
  6. Asi v polovině pečení přidáme do vody rozdrobený masox a dopečeme
  7. Obměna: sekanou také můžeme upéci v alobalu nasucho
  8. Příloha: různě upravené brambory, bramborový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X