Dort s gelovou vrstvou

Dort s gelovou vrstvou
Doba přípravy: 100 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 20 dkg hrubé mouky
  • 4 vejce
  • 5 lžic vlažné vody
  • 10 dkg pískového a 10 dkg moučkového cukru
  • ovoce – jahody
  • meruňky
  • kiwi
  • ananas – podle chuti a možností.

Krém

  • 1 šlehačka
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 vanilkový cukr – vše našleháme

Želé

  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 1/2 l vody nebo šťávy z kompotu
  • cukr – to vše svaříme.

Postup receptu

  1. Postupně vyšleháme ze surovin těsto a upečeme
  2. Vychladlý dort prokrojíme, potřeme částí krému, složíme díly do formy na sebe, zbytkem krému potřeme i na povrchu
  3. Poklademe ovocem a zalijeme připraveným želé
  4. Dáme do chladničky ztuhnout, pak opatrně uvolníme z formy a ozdobíme šlehačkou
Komentáře
  1. Dělala jsem ho malé na narozeninky jen jsem si s ním víc pohrála co se týče ozdoby a všem strašně moooc chutnal děkuji za skvělý a lehký recept Ada.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X