Luxusní recepty na pomazánky na sladko 6x jinak. Vyzkoušejte je všechny!

Stále doma slýcháte od dětí, že chtějí něco sladkého?

Zkuste je trochu obalamutit a připravte pomazánku, která bude nejen sladká, ale i zdravá a můžete ji doplnit i čerstvým zdravým ovocem.

Máme pro vás 6 vynikajících receptů na sladké pomazánky, které si zamilují nejen ti nejmenší, ale i dospělí.

Vyzkoušejte naši domácí nutellu či avokádovou pomazánku s datlemi.

Tvarohová pomazánka s medem

Tak s touhle pomazánku zabodujete a to nejen u svých dětí! Sladký medový tvaroh s kapkou citronu vám zpříjemní každé ráno.

INGREDIENCE

  • 2 lžíce medu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 g rozinek
  • 250 g jemného tvarohu
  • trochu citrónové kůry
  • trochu citrónové šťávy
  • 2 lžíce sladké smetany
  • pečivo k servírování

POSTUP

  • Do šlehače dejte všechny přísady (kromě rozinek a pečiva) a šlehejte asi 5 minut.
  • Pomazánku natřete na pečivo, posypte rozinkami a hned podávejte.
Rozkrojená houska namazaná pomazánkou, položená na prkýnku. Vedle jsou položené čerstvé hrozny a sklenice džusu.
www.dobruchut.aktuality.sk

Máme pro vás i skvělé recepty na dětské pomazánky na několik způsobů. Jakou variantu vyzkoušíte jako první?

Domácí nutella

Dokážete si představit čokoládovo-oříškovou nutellu, která chutná stejně dobře (ne-li lépe) jako ty z obchodu, bez všech přídatných  látek a nežádoucích ingrediencí? Máme pro vás recept!

INGREDIENCE

  • 250 ml 35% smetany ke šlehání
  • 55 g cukru
  • 20 g kakaového prášku
  • 170 g mléčné čokolády, nasekané
  • 125 ml lískooříškového másla

POSTUP

  • V hrnci metličkou smíchejte smetanu, cukr a kakao.
  • Přiveďte k varu a za stálého šlehání nechte 1 minutu vařit.
  • Nalijte do mixéru.
  • Přidejte čokoládu a lískoooříškové máslo.
  • Nechte 1 minutu rozpustit.
  • Zpracujte do hladka.
  • Nalijte do sklenic.
  • Nechte vychladnout.
  • Přikryjte a dejte na 2 hodiny do lednice.
  • Před podáváním nechte ohřát na pokojovou teplotu.
  • Nutella vám vydrží v lednici 2 až 3 týdny.
Krajíc chleba na talíři namazaný čokoládovou pomazánku. Vedle něj je položená sklenice pomazánky.
www.ricardocuisine.com

Dýňová pomazánka s javorovým sirupem

Využijte dýňové pyré a udělejte z něj chutnou pomazánku, která se hodí na tousty, ale i na palačinky.

INGREDIENCE

  • 2 tyčinky másla, změklé
  • 1/4 šálku plus 2 lžíce dýňového pyré
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1/2 lžičky dýňového koření
  • 1/2 lžičky soli

POSTUP

  • Všechny ingredience vyšlehejte mixérem na vysokou rychlost, dokud vám nezvnikne světlá a nadýchaná směs.
  • Pomazánka vydrží v lednici čerstvá až dva týdny.
Opečené tousty na talíři namazané dýňovou pomazánkou. Vedle je položená miska pomazánky a nůž.
www.marthastewart.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze topinkovačů. Kdo vyhrál v našem srovnání? 


Sladká avokádová pomazánka

Krémového a jemně aromatického avokáda není nikdy dost. Většina lidí ho zná v pikantním guacamole, ale zde vám ukážeme, jak si z něj připravit sladkou snídaňovou pomazánku, která nejen nebesky chutná, ale je také velmi zdravá.

INGREDIENCE

  • 1 zralé avokádo
  • 5 datlí
  • 1 citron
  • 2 malé kelímky bílého jogurtu (neslazeného)
  • med

POSTUP

  • Zralé avokádo, jogurt a nakrájené datle rozmixujte do krémova. V
  • Vymačkejte půlku citronu a přidejte do směsi – podle chuti více či méně.
  • Nakonec podle chuti dochuťte trochou medu.
  • Pomazánku namažte bílý toustový chléb a užijte si to!
Pomazánka z avokáda v misce, vedle je položená mistička soli, pepře, polovina čerstvého avokáda a klínek citronu.
www.sanlucar.com

Smetanová pomazánka s vlašskými ořechy

Luxusní a zdravá pomazánka z vlašských ořechů, medu a smetanového sýra potěší všechny strávníky! Natřete si vrstvu na krajíc vašeho oblíbeného chleba a užijte si to.

INGREDIENCE

  • 10 půlek vlašských ořechů
  • 230 g sýra Philadelphia, změkčeného
  • ¼ šálku medu z pomerančových květů

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Na plech položte vlašské ořechy.
  • Pečte, dokud nebudou opečené a voňavé, asi 10 minut.
  • Vlašské ořechy přendejte na talíř vychladnout.
  • Když vlašské ořechy vychladnou, přendejte je do uzavíratelného plastového sáčku a rozdrťte válečkem.
  • Smíchejte sýr, med a vlašské ořechy v kuchyňském robotu a pulzujte, dokud nebude směs krémová.
  • Dobrou chuť!
Pomazánka z ořechů v mističce ozdobená čerstvým vlašským ořechem. Vedle jsou položený plátky chleba a další čerstvé ořechy.
www.allrecipes.com

Ovocná pomazánka

Tato vynikající pomazánka z banánu, jahod a smetanového sýra je skvělý způsob, jak si oživit svoji snídani. Navíc je neuvěřitelně snadná na přípravu a plná chuti.

INGREDIENCE

  • 230 g smetanového sýra
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 šálek jahod
  • 1/2 banánu nakrájeného na plátky

POSTUP

  • Smíchejte všechny ingredience, dokud vám nevznikne hladká a krémová směs.
  • Natřete na vaše oblíbené pečivo.
  • Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu 1 týdne.
Pomazánka z ovoce v mističce s nožem, ozdobená čerstvou jahodou a plátky banánu.
www.thecookierookie.com

Zkuste i naše další recepty na ovocné pomazánky, je to ten nejlepší způsob, jak zaujmout ty nejmenší strávníky!

Pomazánky podáváme s křupavým pečivem, piškoty nebo sušenkami.

Pečivo můžeme před podáváním rozpéct.

Jako nápoj se hodí mléko a další mléčné nápoje včetně mléčných koktejlů, různé druhy čajů nebo ovocných šťáv.

Určitě vyzkoušejte i tvorbu domácí marmelády. Děti při přípravě zabavíte a navíc si nakonec i pochutnají.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X